И никога не я откриха на Ремигиуш Мруз се появява

...
И никога не я откриха на Ремигиуш Мруз се появява
Коментари Харесай

Книгата `И никога не я откриха` на Ремигиуш Мруз разкрива ужасяващите последици от домашното насилие

" И в никакъв случай не я откриха " на Ремигиуш Мруз се появява на българския хартиен пазар в подтекста на настоящия необятен институционален и обществен спор относно  домашното принуждение над дамите и трафика на хора.

Ремигиуш Мруз е новото огромно име в жанра. Адвокат по обучение, той е създател на 30 престъпни романа, продадени в милиони екземпляри и приспособени за телевизионния екран. В послеслова към книгата той споделя:

" Статистиката за изчезналите лица в Полша е ужасяваща, само че смразяваща кръвта е тази, която се отнася до домашното принуждение против дамите. Оценката сочи, че го претърпяват сред седемстотин хиляди и милион полски дами годишно. Три дами седмично умират затова. Точно това беше повода за написването на тази книга. Чудех се какъв брой надалеч би стигнала някоя от тези дами, в случай че бъде заплашен освен нейният живот, само че и животът на детето ѝ. И когато опцията за избавление в действителност няма нищо общо с морала. Подозирах, че търсенето на отговори ще бъде обезпокоително и работата по тази книга единствено удостовери това. В един миг осъзнах, че не мога да разгадавам на благополучен завършек на историята. Започнах също да се чудя по какъв начин би изглеждал той от позиция на двамата съществени герои. "

" Ако й бях предложил малко по-рано, в никакъв случай нямаше да се стигне до това. Нямаше да ни атакуван, аз нямаше да попадна в болничното заведение и тя нямаше да изчезне вечно от живота ми. Достатъчни биха били трийсет секунди, може би даже по-малко. Защото от време на време е належащо единствено толкоз, с цел да се унищожи цялостен един живот. "

Десет години след изгубването на Ева, Дамян е изгубил вяра, че ще разбере какво се е случило с годеницата му. Неочаквано на страница във Facebook се появява нейна фотография. Качена е от момче, срещнало се с нея на концерт предходната вечер.

Скоро същият човек разгласява друга фотография, която шокира Дамян. Самият той я е правил дни преди тя да изчезне и не я е показвал на никого.

Кой търси Ева? Възможно ли е тя да се появи след 10 години? Как се е укрила и къде е била през това време? Защо не се е свързала с него?

Изведнъж фотосите изчезват, както и профилът, от който са оповестени.

А Дамян попада на диря, която го насочва в неподозирана посока.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР