И следователите от Националната следствена служба застанаха твърдо в подкрепа

...
И следователите от Националната следствена служба застанаха твърдо в подкрепа
Коментари Харесай

Прокурори, следователи и съдебни служители изразиха подкрепата си за Иван Гешев

И следователите от Националната следствена работа застанаха твърдо в поддръжка на кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Това се показва в тяхно мнение във връзка номинацията му за основен прокурор.

,,След разискване от следователите в Национална следствена работа на издигната от членовете на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет кандидатура на господин Иван Гешев за основен прокурор на Република България, следователите от Национална следствена служба показваме професионалната си поддръжка за номинирания кандидат'', показват в позицията си от Национална следствена служба.

Междувременно прокурорите от страната не престават да изпращат заявления в поддръжка на Иван Гешев.

До момента зад неговата кандидатура застанаха от Софийска окръжна прокуратура и от Окръжна прокуратура-Ямбол. От СОП показват, че зам.-главният прокурор има дълготраен опит в прокуратурата, което за тях е от значително значение.

Прокурорите, следователите и правосъдните чиновници от Окръжна прокуратура-Ямбол пък декларират, че неговите качества са вярно оценени от прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет, която го номинира.

90 прокурори, следователи и чиновници от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура - Велико Търново, както и сътрудниците им от Ловеч показаха позитивно мнение към решението на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) единомислещо да номинира Гешев за "обвинител №1 " и го дефинираха като "положителна процедура в ръководството, която обезпечава последователност и непоклатимост ".

,,Считаме, че публичната полемика следва да се концентрира върху концепцията на претендента за развиването на Прокуратурата, която следва да бъде оповестена, и да се организира по метод, осигуряващ независимостта на правосъдната власт и спазването на закона'', написа още в мнението до кадровия орган.

В понеделник в поддръжка на Иван Гешев се оповестиха следователите от Националната следствена работа, както и държавните обвинители от Русе.

Миналата седмица със мнения излязоха от най-голямата прокуратура в страната – Софийска районна прокуратура, както и обвинителите, следователите и чиновниците от двете Специализирани прокуратури. Позиция в поддръжка на Гешев показаха още от Апелативна прокуратура – Бургас, РП-Варна, обвинители от Видин и Стара Загора, Разград, Пловдив и Силистра.

Ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски " проф. Борислав Юруков също изпрати мнение на вниманието на кадровия орган на правосъдната власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР