И най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина

...
И най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина
Коментари Харесай

Радев: И най-благородната цел не може да бъде оправдана с порочно изпълнение

И най-благородната цел не може да бъде оправдана с метода на нейното порочно осъществяване, разяснява президентът Румен Радев пред публицисти през днешния ден, запитан по какъв начин прави оценка решението страната да купи част от акциите на Първа капиталова банка. " Особено, когато страната налива нашите пари в частна банка без пояснение за финансовия дефицит и за рентабилността на това начинание. Правителството на Борисов от дълго време дължи отговор по какъв начин и къде се харчат нашите пари. ", съобщи президентът и добави, че сходна " изкуствена стабилизация " преди влизането във валутния блок не всеки път води до трайни решения. Държавният глава, който следи тактически бойни учения на НСО в Доброславци, взе отношение и по публикуван преди дни с източник YouTube запис, с гласа на Борисов, в който се чуват обидни квалификации във връзка с ръководителят на Народното събрание Цвета Карастоянова, закани към притежателя на българския претендент за придобиване на ЧЕЗ - " Еврохолд " и други Борисов на няколко пъти разяснява, че записът е подправен.

Демонстративното отвращение на Бойко Борисов да се ревизира достоверността на аудиозаписа е най-малкото необичайно, разяснява Радев. Тук не става въпрос просто за господин Борисов, става въпрос за министър-председателя на България, става въпрос за страната ни, която е надълбоко дискредитирана, означи през днешния ден президентът, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му този запис е " груба, брутална офанзива против българския парламент, против нашето европейско развиване " и показва " надменност, авторитаризъм и циничен жанр на ръководство ".

Ако Бойко Борисов и неговият кръг настояват, че записът е подправен, този измамник би трябвало безусловно да бъде открит и най-строго осъден, съобщи президентът и добави, че е неприемливо България да излъчва сходен цинизъм пред Меркел, пред фон дер Лайен, пред Кристин Лагард и другите дами от европейската политика, " от които директно зависи националната ни упоритост за пълноценна европейска интеграция. Ако ние бавим експертизата на записа, то непознатите служби ще я създадат за потребностите на своите държавни управления ", счита той.

Самопризнанията на господин Божков за взаимни крупни корупционни схеми с властта изключват моя поддръжка, разяснява Радев в отговор на различен въпрос. " Но не аз, други би трябвало да се оправдават за господин Божков. Нито съм го виждал, нито съм пушил пури с него, нито му знам телефона ", сподели Радев. Президентът загатна и че най-вероятно ще има възражения по новите промени в Закона за Министерство на вътрешните работи. Всяко решение в областта на националната сигурност би трябвало да се управлява от ясни критерии за успеваемост, резултатност и сигурност. Този закон би трябвало по някакъв метод да удостовери, че дава отговор на тези критерии, съгласно мен към този момент той не дава отговор, разяснява още той. Радев означи още, че не приема измененията като удар против себе си, а, по думите му, това би било удар към държавността и заключи, че ще разгласи решението си в инструкции от Конституцията период.

Държавният глава изясни и за какво няма да отиде на идния в Москва на 24 юни боен церемониал. " Нямам публично удостоверение на поканата, не мога да пожертвам българският президент да попадне в карантина и самоизолация след едно такова посещаване. Графикът на президента се възнамерява в дълготраен интервал, още от началото на годината съм поел ангажимент към интернационална конференция на 24 юни, на която съм патрон. Всички резервации са от дълго време направени и всичко от дълго време е планувано, не мога да анулира този ангажимент ", уточни Румен Радев.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР