И на предстоящите местни избори ще наблюдаваме висока степен на

...
И на предстоящите местни избори ще наблюдаваме висока степен на
Коментари Харесай

Ако кметът не е професионалист, той ще стане изцяло зависим от своя екип

И на идните локални избори ще следим висока степен на информационен непрофесионализъм от страна на политиците, двоумя се, че някой от тях е прочел учебник по политическа връзка или политически маркетинг. Това съобщи пред БНР политологът Иво Инджов. Той означи, че в София, където е фокусирано вниманието на цяла България, явно има привършен модел на ръководство и той се нуждае от смяна.

„ Същият модел е и в Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново. Но по какъв начин да се стигне до смяна политиците нямат особена визия. Те споделят „ ето в този момент градоначалниците на ГЕРБ към този момент са се изхабили, създали са неверни ходове, би трябвало да ги сменим с различна персона, която да е по-популярна “. Но дали тя е подготвена да се оправи с огромните провокации в ръководството на града? Дълбоко се колебая “, уточни политологът.

Според него в едни кметски избори е значимо самостоятелната кандидатура да е и експерт – да познава проблемите на града, на хората и да е подготвен да ги взема решение в разговор с политическите сили. Тоест би трябвало да има ясни политически позиции и мощна политическа воля, само че в случай че не е експерт, той ще стане напълно подвластен от своя екип.

„ Да не приказваме, че изборите може да изстрелят във висините един претендент, а общинският съвет да наподобява по напълно друг метод и знаем, че значително решенията са на общинския съвет “, разяснява Инджов.

„ За страдание аз съм сигурен, че партиите не са правили авансово профилиране на претендентите, не са сегментирали електората, а чисто и просто вървят, изключително опозицията, по лесния терен да се издигне някой, който да е анти-ГЕРБ, само че каква работа ще свърши, надълбоко се колебая, че е юридически разбор на това “, сподели още политологът.

Той добави, че претендентът, който би трябвало се нарежда против ГЕРБ, освен в София, само че и във Варна, в Бургас, в Русе, във Велико Търново, в Стара Загора, не е заек, че да изскача от храстите, а да е резултат от доста предварителни наблюдения, работа на терен и разбори от страна на политиците, а те не са го създали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР