И на първи януари в страната ще има дежурни вакснинационни

...
И на първи януари в страната ще има дежурни вакснинационни
Коментари Харесай

Ето къде на 1-ви януари ще има дежурни вакснинационни центрове

И на първи януари в страната ще има дежурни вакснинационни центрове. В столчината болница " Княгиня Клементина " по известна като Пета градска, се намира един от двата пункта за ваксниациия в София, които ще работят на 1, 2 и 3 януари. Другият е в Центъра за незабавна медициснка помощ до Сточна гара.

В Пета градска болница имунизационният пункт ще работи от 10.00 до 17.00 часа, а в Спешна помощ ваксини ще се постават от 9.00 до 17.00 следобяд и в трите почивни дни.

На 3 януари ще работи и пунктът за имунзиация на " Пирогов ".

В навечерието на Нова година искащи да слагат първа доза ваксина в Пловдив не лиспваха.

" Ами аз го прекарах преди 9-10 месеца, само че в лека форма и в този момент взех решение да се ваксинирам към този момент, тъй като ще пътувам в чужбина ", споделя Васил Камбуров от Пловдив пред Българска национална телевизия.

Вял интерес към имунизацията срешу COVID-19 в почивните дни към Коледа, регистрираха от РЗИ-Пловдив

" За тези пет дни са направени 1360 ваксини, като от тях 765 са бустерни дози, на хора, които въпреки всичко мислят за своето здраве и си поставят третата ваксина. За страдание единствено 250 са с първа доза ", изясни доктор Аргир Аргиров - зам.-директор на РЗИ-Пловдив.

Въпреки това на 1, 2 и 3 януари в града ще има дежурни кабинети за имунизация.

В първите 3 дни на 2022-а година пунктове за имунзиация ще работят и в Кърджали, Ардино, Крумовград, Бяла Слатина, Бургас и Сливен. В Шумен, Кюстендил, Перник и Варна дежурни кабинети за имунизация ще работят на втори и трети януари. Във Варна на трети януари ще бъдат имунизирани и деца.

" Групата е авансово записана - ще бъде прозвънено на родитлеите на втори януари. За да сме сигурни, че тези деца ще бъдат в действителност тук, с цел да не се хаби от самата ваксина ", посочи Мая Томова от РЗИ-Варна.

В Русе, Видин, Дупница, Ямбол, Плевен, Стара Загора и Благоевград няма да име дежурни кабнети за имунзиация в първите три дни на новата година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР