И на мъжа с триколката и на бащата на президента

...
И на мъжа с триколката и на бащата на президента
Коментари Харесай

Два акта, едно уволнение и няколко наказания заради катастрофата в Харманли

И на мъжа с триколката и на бащата на президента Румен Радев са наложени административни санкции с акт като участващи в злополука. Освен уволнения към този момент служител на реда и останалите полицейски чиновници, които са били на мястото на произшествието ще бъдат осъдени.

Това стана ясно по време на постоянния месечен брифинг на Министерство на вътрешните работи, на който обаче не участва вътрешния министър Валентин Радев. Той, по информацията която бе дадена от заместника му, се намира в Министерски съвет на среща с премиера. Какви са аргументите са срещата не стана ясно. Пред медиите го замести зам.-министър Милко Бернер.

Росен Рапчев показа пред публицистите резултатите от инспекцията на инспекцията, осъществена откакто казусът с злополуката, в която е взел участие бащата на президента, стана обществено прочут.

Проверката открила, че всички полицейски чиновници не са си свършили работата по закон, защото съвсем до края на огледа местопроизшествието е останало необезопасено. " Толкова доста чиновници на място - придвижването си върви, никой не основава организация за обезопасяване, сами виждате ", разяснява Рапчев. Едва при идването на колата за спешна помощ отчасти това се случва.

Освен че са разрешили прекосяването наоколо на коли, а имало и лица - пешеходци, които са навлизали в зоната, в която единствено пътната полиция би трябвало да посещават. Това е безусловно неприемлива, уточни Рапчев.
По думите на Рапчев, самите служители на реда са свидетелствали, че един от тези пешеходци е някогашен кмет на Харманли. Името му обаче не бе посочено.

Росен Рапчев избори по часове и минути какви са били пропуските на главния пътен служители на реда - уволненият младши контрольор.

Освен това стана ясно, че и триколесното транспортно средство е в нарушаване - то е под 4 вата, което значи, че би трябвало да се движи или най-вдясно на пътното платно или по пешеходната пътека, съгласно разпоредбите за придвижване на пешеходци. Именно по тази причина и на мъжа, който го е управлявал е написан акт.
Бащата на Румен Радев пък е глобен за това, че не е дал преимущество на движещо се транспортно средство, което е с преимущество. Росен Рапчев уточни и съответните пътни знаци, които се намират на кръстовището.

Нарушенията при документиране на произшествието има и в това, че не са взети и прегледани видеозаписите от камерите на кръстовището, както и не са привлечени и разпитани очевидци, в случай че такива има.

Има замяна на фактическата обстановка, само че не мога да кажа дали е съзнателно, съобщи Росен Рапчев в отговор на журналистически въпрос. Той не отговори на въпроса дали цялата обстановката се дължи на " непросветеност или произволи или има напън ".

Главният комисар на Министерство на вътрешните работи Марин Маринов уточни, че прокуратурата прави инспекция по случая, само че полицейските чиновници не заявяват да е оказван напън. Именно той заяви, че и останалите полицейски чиновници ще бъдат осъдени в друга степен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР