И момчетата, и момичетата ще могат да носят поли в

...
И момчетата, и момичетата ще могат да носят поли в
Коментари Харесай

Училище в Тайван въвежда полово неутрални униформи с поли за момчетата

И момчетата, и девойките ще могат да носят поли в учебно заведение в Тайван, откакто беше разгласен проект да бъдат отстранени униформите, предопределени единствено за единия от половете, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Промяната е много необикновена за Азия, където преобладават обичайните полезности. До нея се стигна след едноседмична акция през май, в която момчетата и учителите в гимназията в Банцяо, вървяха на учебно заведение с поли, с цел да бъдат отхвърлени стандартите.

Според настоящия устав униформата за момчетата е с панталон, а аз девойките - с пола. Дрескодът за новата образователна година няма да загатва полове.

" Това ще усили персоналната независимост на учениците да избират униформите си, като бъдат почетени правата им " - обявиха от гимназията.

Гимназията има над 2000 възпитаници на възраст от 16 до 18 години.
Тайванското министерство на образованието утвърждава самодейността като " прогресивна стъпка към разнородност ".

Кампании за полово-неутрални училищен униформи има в целия свят. Кметът на столицата Мексико разгласи предишния месец, че учениците имат право да избират дали да носят панталони или поли. В Уелс също управляващите оповестиха, че повече няма да постановат обособени униформи за момчетата и девойките. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР