И министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров, и другият му заместник

...
И министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров, и другият му заместник
Коментари Харесай

Защо неочаквано смениха заместник на министър Кацаров

И министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров, и другият му заместител Александър Златанов не разкриха каква е повода на метри преди първия опит за съставяне на постоянен кабинет и преди възможното закриване на служебния кабинет, да бъде незабавно освободен от поста му зам.-министърът Димитър Петров, написа dir.bg.

Вчера той беше ненадейно уволнен по заповед на служебния министър председател Стефан Янев, а претекстове за това не бяха посочени от пресслужбата на Министерския съвет.

"Право на министър-председателя е да освободи всеки министър или заместник-министър. По всяко време можеш да бъдеш освободен от служба и никой не ти дължи пояснение, тъй като ние сме членове на политически кабинет ", разяснява по Нова телевизия министър Стойчо Кацаров. "Не се дължат пояснения, когато се освобождава член на политически кабинет. Това е нашата роля. Но нищо не се потулва. Аз съм признателен на целия си екип, в това число на доктор Петров, за работата ", добави министърът.

"В края на мандата към този момент всички си тръгваме, естествен акт ", разяснява по Българска национална телевизия пък другият заместник-министър Александър Златанов.

"Не е належащо да има съществени аргументи ", добави той. В същото време Златанов посочи, че съответно в този случай не знае повода.

Димитър Петров беше измежду най-активните заместник-министри на опазването на здравето, като застъпваше твърдата позиция децата да се върнат в учебните заведения едвам когато е обезпечена тяхната сигурност.

В последните дни на октомври някогашният началник на НЗОК беше безапелационен, че преди завръщането на дребните възпитаници в клас би трябвало да се сътвори организация за тестването им в клас, за което ще се изисква единодушието на учителите и родителите.

Петров водеше разискванията за трансформацията на части от лечебни заведения в интензивни центрове за лекуване на коронавирус пациенти - по-конкретно, разкриване на избран брой кревати за пациенти с коронавирусна зараза и самият той беше основател за прекъсването на плановите интервенции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР