И министърът на правосъдието Цецка Цачева, която неуспешно се пробва

...
И министърът на правосъдието Цецка Цачева, която неуспешно се пробва
Коментари Харесай

И Цецка Цачева купила евтино жилище от Артекс

И министърът на правораздаването Цецка Цачева, която несполучливо се опитва да стане Майка на нацията на последните президентски избори, се е сдобила с евтинко жилище от същата компания, която е продала новия апартамент на водача на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Това излиза наяве от информация от Агенцията по вписванията, оповестена от уеб страницата за проверяваща публицистика Биволъ.

Министър Цачева и сестра ѝ Ирина Цачева Томова са закупили жилище от строителната компания Артекс при цена от 670 евро на квадратен метър.

Сделката е вписана на 27 юли предходната година, а двете сестри са платили 285 704 лв. за жилище от 198,7 квадратни метра и гараж с повърхност 20,2 кв. м.

Подобна цена се разминава фрапантно с пазарните действителности в София. Дори и в крайни квартали като " Младост " през предходната година междинната цена на покупко-продажбите за напълно непретенциозни панелки е над 1000 евро за квадратен метър. 

Вероятно в тази ситуация договорката е изповядана на цена близка до данъчната оценка на парцела.

Биволъ разгласява информация и за различен апартамент, продаден от Артекс през предходната година. За жилището с повърхност от 116,9 кв. м. и гараж от 20,3 кв. м купувачите са платили 598 014,58 лв.. Цената на квадратен метър излиза малко над 2228 евро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР