И малките деца знаят, че от това с какво се

...
И малките деца знаят, че от това с какво се
Коментари Харесай

Още едно оръжие срещу диабета и сърдечно-съдовите проблеми

И дребните деца знаят, че от това с какво се храним зависи здравето ни. Не е вест и фактът, че намаляването на потреблението на алено месо и модифицирани храни се отразява благотворно на човешкия организъм... и на природата.
 Кръстоцветните зеленчуци и защитният им резултат против грип и вируси
Зеленчуците, които ни пазят от грип и вируси

В идващите месеци ще акцентираме на тях

Ново немско излиза с безапелационни данни, че когато сменяем месото и млечните артикули с пълнозърнести храни, варива, ядки и зехтин доста понижаваме риска от сърдечно-съдови болести и диабет вид 2.

Учените от Немския център за проучване на диабета в Дюселдорф проучват предходни 37 проучвания, свързани със здравословната " замяна " на храни от скотски генезис с такива от растителен.
 Снимка 622540

Рискът от сърдечно-съдовите болести пада с 25 %, когато 50 г месо дневно бива сменено с порция ядки или бобови култури. Ако вместо едно яйце за ден хапнем 25 г ядки, рискът понижава със 17 %.
 Снимка 621303

Подобни са данните и за диабет вид 2. Учените пресмятат понижаване на риска с към 20 %, когато 50 г модифицирано месо на ден се размени с до 28 г ядки или когато едно яйце на ден се размени с 30 г пълнозърнести храни, или 10 г ядки.
 Снимка 627177

Изследването потвърждава още, че максимален риск за здравето на сърцето крият модифицирани меса като наденица, кренвирши, шунка, бекон и други салами. Не е пояснена съответната причина за това, само че е евентуално тя да е високото количество на сол, нитрати и нитрити в тях, пишат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР