И макар да работим повече часове от французите, данните сочат,

...
И макар да работим повече часове от французите, данните сочат,
Коментари Харесай

Международната Организация На Труда Препоръчва 4-Дневна Работна Седмица!

И въпреки да работим повече часове от французите, данните сочат, че едвам 11 000 българи работят отдалечено - от вкъщи си. Това е едвам 0,3 % от популацията.

За съпоставяне в Холандия от вкъщи си работят над 13% от хората. Забързани делници, от работа у дома, 5 дни в седмицата, по 8 часа. От Международната организацията по труда предлагат Европа да понижи темпото и да мине на 4-дневна работна седмица.

„ Има на доста места претоварване и на някои места резултатите са неподходящи поради пропуски в организацията на труда. В България равнището на стрес и прегаряне е високо ”, разяснява доктор Пламен Димитров, ръководител на Сдружението на психолозите.

А против прегряването положителният мениджмънт осигурявал помощ за чиновниците. „ Чуждестранни компании с филиали тук се грижат в това число за психотерапията на децата на своите чиновници и това се отразява доста върху лоялността и интензивността им ”, изяснява доктор Димитров.

Именно грижата за чиновниците, не 4-дневната работна седмица, би дала добър резултат за бизнеса. 4-часова работна седмица към този момент е химера у нас. 4 страни в Европейски Съюз работят по-малко от 40 часа седмично, което е стандартът за Съюза. Това са Италия, Франция, Дания и Белгия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР