И ловното сдружение в град Разлог при отлична организация проведе

...
И ловното сдружение в град Разлог при отлична организация проведе
Коментари Харесай

Георги Цеклеов е преизбран за председател на ЛРС-Разлог

И ловното съдружие в град Разлог при отлична организация организира своето отчетно-изборно общо заседание. Петдесет и шестима бяха делегатите, представители на 14-те ловни дружинки с към 1200 членове.

Гост на събранието беше ръководителят на Националната организация инж. Васил Василев, кметове от общината и представители на горското стопанство в Разлог.

В отчетния отчет на ръководителя на сдружението Георги Цеклеов беше изработен обстоен и изчерпателен разбор на постигнатите резултати през четиригодишния мандат.

Отбелязан бе стремежът на дружинките непрестанно да уголемяват спектъра на ловностопанските действия за освен опазването, само че и възпроизводство на дивечовите ресурси.

Похвална е наклонността всяка година да се усилват площите за дивечови ниви, тяхното запазване и нашарване с разнообразни зърнени култури.

През интервала се регистрира сериозната обстановка със запасите от дивата свиня поради вредите от африканската чума и рестриктивните мерки, налагани от статута на националните паркове “Пирин ” и “Рила ”. Ръководството на сдружението търси форми и средства за акцент в разселването на повече пернати и заек в дребнодивечовите ловни полета като опция за опция в ловните излети.

В тази посока бяха и част от изявленията и рекомендациите на участниците в събранието.

През отчетния интервал са отстреляни 188 диви прасета, 21 вълка и 682 лисици.

Председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Василев в своето одобрение до присъстващите и членовете на сдружението изрече своята убеденост, че ще бъдат открити правилните решения за реализиране на нови, модерни стандарти в ловната политика.

Предвид новостите по повод таксата за стопанисване на дивеча той направи уточнения, кое постанова това и преимуществата, които ще произтекат от нейното използване и реализация.

Очаквано и разбираемо за ръководител на сдружението в Разлог още веднъж беше определен Георги Цеклеов, който благодари за доверието и съобщи, че ще разчита както на управителния съвет, на щатните чиновници, ръководителите на дружинките, по този начин и на всички ловци за подсилване на публичния престиж на сдружението и по-добра слука в обичания спорт.

Кузман Петров,slrb.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР