И Комисията за финансов надзор (КФН) се дигитализира с новото

...
И Комисията за финансов надзор (КФН) се дигитализира с новото
Коментари Харесай

Дигитализацията стигна и до финансовия надзор

И Комисията за финансов контрол (КФН) се цифровизира с новото си мобилно приложение за операционните системи  и .

FSC Mobile е безвъзмездна апликация, която цели да улесни достъпа до информацията, която КФН разгласява на вниманието на потребителите и на участниците в застрахователния, осигурителния и капиталовия финансов бранш.

Мобилното приложение позволява подаване на периоди за заплащане на такси към Комисията, както и поднадзорните лица на КФН да подават доклади. Също по този начин всеки може да наблюдава пътя на жалбата от момента на нейното подаване досега на изпращането ѝ до заинтригуваното лице, както и подаване на апликационна форма в новаторския център за разискване на финтех план. В приложението се срещат и най-актуалните вести от активността на КФН.

Възможност се дава да се ревизира статус на подадена тъжба, като жителите ще могат да наблюдават стадиите на разглеждане на подаденото от тях питане, посредством неповторим генериран код, който Комисията дава.

Наличен е и надзорен календар, който осведоми за събития в три сектора- инвестиционен, осигурителен и застрахователен, с най-важните и основни периоди за всеки от тях.

Проверка на поднадзорно лице по ЕИК също е една от вариантите на мобилното приложение. На базата на настоящи описи, потребителите ще имат опцията да създадат инспекция посредством ЕИК, название на интересуващото ги сдружение и дали същото има публикуван лиценз от КФН.

В приложението е разполагаем и Иновационен център, чрез който потребителите могат да заявят за разискване техния план.

Чрез мобилното приложение може да бъде направена справка кои са вписаните в регистрите на КФН застрахователи и застрахователни брокери, като потребителите ще намерят и препоръки за другите типове застраховки - " Гражданска отговорност " на автомобилистите, " Каско ", застраховка " Живот " и други

Приложението цели консолидиране на новите технологии и на дигитализацията в небанковия финансов бранш. Структурирано е по този начин, че оптимално да улесни поднадзорните лица и потребителите на небанкови финансови услуги и артикули.

В развой е и построяването на Единна осведомителна система (EИС), която ще разреши обществен цифровизиран достъп през портала на КФН до цялата изискуема по нормативната уредба информация, обвързвана с регистри, решения, регулаторни ограничения и нормативни промени, касаещи осъществяваните от Комисията действия.

За да свалите приложението на вашето смарт устройство, можете да сканирате следните QR кодове:

                   за Android                                                                за iOS
 Снимка 604559
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР