И киното, и телевизията винаги са обичали да прибягват до

...
И киното, и телевизията винаги са обичали да прибягват до
Коментари Харесай

Гореща зона, National Geographic и лимитираният сериал, който ще ни покаже тъмната страна на вирусът ебола

И киното, и малкия екран постоянно са обичали да прибягват до книгите за сюжети и акомодации. Сериалите, които нито са кино, само че нито са към този момент и единствено телевизия - също. Дори доста постоянно в последно време. С какъв резултат, е към този момент различен въпрос, тъй като постоянно по-скоро ни разочароват. Но едно е несъмнено - съумяват да ни сграбчен вниманието и да ни завоюват за фенове (дори и единствено на трейлърите).

Вниманието ни сграбчи и лимитираният шестсериен сериал " Гореща зона " на National Geographic, основан на книгата на Ричард Престън - The Hot Zone: A Terrifying True Story.

В самото си начало действието в сериала ще ни върне през 80-те години на предишния век, когато доктор в Африка преглежда пациенти със признаци каквито до този миг не е виждал. Както ще разберем на по-късен стадий, имал си е работа със смъртоносния вирус ебола...

И по този начин от самото начало - действието в " Гореща зона " ще преплита минало и настояще, с цел да добием цялостна визия за това от кое място е тръгнал смъртоносният вирус и какви жертви са правени, с цел да бъде спряно разпространяването му.

След притеснителните встъпителни фрагменти " Гореща зона " ще ни придвижи през 1989 година в проучвателен център във Вирджиния, където колония от примати се разболява от мистериозна болест. Разбира се, незабавно са изпратени проби от тъканите им към лекар Нанси Джакс (Джулиана Маргулис), която работи за USAMRIID (Институт за медицински проучвания на заразни заболявания към американската армия).

След първите извършени проучвания Нанси схваща, че си има работа с нещо доста по-сериозно и рисково от елементарен вирус по маймуните - ебола. Тогава тя стартира и битката си да убеди всички, че ситуацията е съществено и че би трябвало да бъдат вземи моментални ограничения.

Нанси Джакс ще срещне най-сериозна поддръжка в лицето на лекар Уейд Картър (Лиъм Кънингам), само че не всички ще са на тяхното мнение, което може да сложи в заплаха цялото човечество.

Първите два епизода на " Гореща зона " ще бъдат излъчени на 15 септември от 21:55 ч. по National Geographic /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР