И към момента се провеждат процесуално-следствени действия по следствено дело,

...
И към момента се провеждат процесуално-следствени действия по следствено дело,
Коментари Харесай

Маринов за Юрий Борисов: Към момента се провеждат следствени действия

И все още се организират процесуално-следствени дейности по следствено дело, което е под контрола на Спецпрокуратурата взаимно с ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Това съобщи пред Българска национална телевизия вътрешният министър Младен Маринов по отношение на информацията за ареста на някогашния основен редактор на в. „ Дума ” и секретар на придвижване " Русофили " Юрий Борисов.

Не мога да дам повече информация. В утрешния ден ще дадем повече детайлности във връзка с всичко това, което се е случило, добави Маринов.

Правосъдието има за цел да докара до заслужено наказване на причинителите на закононарушение. Когато приказваме за правдивост, тя постоянно е друга от позиция на жертвите и техните близки и причинителите и техните близки. Законодателството би трябвало да е оптимално заслужено във връзка с двете страни, сподели още вътрешният министър.

В интерес на обществото е да има правдивост и тя да е наложена по законовия ред. А във връзка с причинителите на тежки закононарушения те би трябвало да изтърпят своето наказване. Това ще го реши законодателят в отбрана на публичния интерес. В тази връзка са и препоръчаните промени на института на съкратеното правосъдно разследване, където при признание на виновност автоматизирано да бъде понижена присъдата с 1/3. Предложението е във връзка с промени в Наказателния кодекс, където при установяване на наказването и неговия размер за 4 типа закононарушения - съзнателно ликвидиране, тежки телесни повреди, блудства и изнасилвания, това да не е автоматизиран развой, а съдът да дефинира дали този институт да работи. Да няма опция при тежки закононарушения причинителят да се възползва от този институт, с цел да му бъде понижена присъдата.
Гледайте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР