И към един изборен абсурд. Никой не иска да управлява

...
И към един изборен абсурд. Никой не иска да управлява
Коментари Харесай

Търговишко село остана без кандидати за кмет

И към един избирателен парадокс. Никой не желае да ръководи търговишкото село Ралица. В ЦИК няма постъпили заявки с претенденти за кмет. 250 те гласоподаватели в селото през днешния ден гласоподават единствено за общински съветници и кмет на Търговище.

Еуфорията от предизборната акция този път е подминала село Ралица. Няма плакати с претенденти за кмет, улиците са пусти, магазинът затворен. Местните обаче имат пояснение за какво никой не желае да поеме отговорност за селото.

" Било доста малко заплащането ", съобщи Снежана Найденова.

" Аз съм с главно обучение, къде кмет ще ставам. Трябва да има някой тука, който да е академик, който обича политиката, а не някой от селото копае, сее там, той хал хабер си няма от нищо ", сподели Василка Иванова.

„ Гражданите въпреки всичко вземат решение дали да се кандидатират или не. На идващите избори някой може да размишления и да се кандидатира “, посочи ръководителят на ОИК - Търговище, Диана Игнатова.

Докато се намерят смелчаци, кметският пост ще продължи да заема Тошко Денев. Зад гърба си има пет мандата, само че споделя, че годините към този момент му тежат. Признава, че не всичко, което планувал е извършил.

" Уличната пътна мрежа отчасти се взема решение, само че не е това, което хората желаят ", изясни кметският наместник на с. Ралица, Тошко Денев.

" Смятате ли, че проблемите на селото ще се задълбочат, откакто никой не желае да ръководи? ", разяснява Снежана Найденова.

" Селото отива на кино, няма занаят, младите какво да вършат тука? ", сподели Захари Николов.

В селото би трябвало да се проведат частични локални избори след декрет на президента.

Автор: Даниела Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР