И към 17 ч. продължават протестите на превозвачите на места

...
И към 17 ч. продължават протестите на превозвачите на места
Коментари Харесай

Продължават протестите на превозвачите на някои места в страната


И към 17 ч. не престават митингите на превозвачите тук-там в страната. В Пловдив от тежкотоварни камиони са блокирани 6-те входни артерии на града. Въпреки проливния дъжд, над 300 транспортни средства са паркирани в крайната дясна лента. На Голямоконарско шосе стартират да се образуват тапи, защото там придвижването е в двете посоки.

Протести имаше през днешния ден в цялата страна. Малко след 8 ч. превозвачите докараха тировете и рейсовете на " Цариградско шосе " и желаеха страната да ги чуе.

Напрежение беляза митинга в Бургас . Стигна се и до конфликт, откакто камион на куриерска компания се опита да пробие блокадата.

В Пловдив над 300 камиона бяха паркирани на шестте изходни артерии на града.

В Плевен колона от десетки камиони, рейсове и таксита затрудни придвижването по първокласния път над града.

Превозвачи от Ямбол и Сливен се отхвърлиха от първичните си планове да изкарат камиони и рейсове на автомагистралата, а към два часа продължи шествието на недоволните в Стара Загора . Протестиращи се събраха Велико Търново и Габрово .

Превозвачите не останаха удовлетворени даже от обявения пакет помощи от държавното управление.

„ Нито една мярка от пакета, който чухме, не кореспондира с настояванията на превозвачите. Тези ограничения по никакъв метод няма да дадат отражение върху транспортната услуга, нито върху транспорта на стоките “, сподели Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.

Междувременно основният прокурор заяви, че сдружения на превозвачите са подали сигнал за разнообразни нарушавания до Върховната касационна прокуратура.

А по обед протестиращите се трансферираха под прозорците на властта и желаеха оставката на транспортния министър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР