И какво се оказа? За провала на туристическия сезон, който

...
И какво се оказа? За провала на туристическия сезон, който
Коментари Харесай

На калпав туризъм, самолетите им криви

И какво се оказа? За неуспеха на туристическия сезон, който сякаш не бил се провалил, отговорен е дефицитът на самолети за чартърни полети, с които у нас идват летовниците. Освен това нощувките у нас понижават поради хубавото време в Европа това лято и дъждовете у нас. Тук човек може единствено да замълчи в неразбиране и да се сети за лафа, че на долнокачествен туризъм самолетите му криви. Все едно не бяха от България фрагментите, показващи по какъв начин в " Слънчев бряг " хотелиер с ритник в карате жанр поваля израелска туристка. Все едно не бяха от България фотосите на касови бележки, от които се вижда, че за два шезлонга и чадър на плажа летовниците се бръкват със 70 лева всеки ден. Все едно не са от родното Черноморие непрекъснатите недоволства, че при " ол инклузив " всеобщо се предлага некачествена храна със подозрителен генезис.

Значителният отлив на туристи от българските курорти това лято не може да се изяснява единствено с интернационалното състояние, характерна част от което са и чартърните самолети. Спадът в този стратегически за страната бранш е по-скоро резултат на цялостната държавна политика. Както на всички места у нас, и туризмът през последните години влиза от скандал в скандал. Ако не е засмукано в басейн дете, ще бъде бита камериерка. Ако не е бита камериерка, ще бъдат туристи, излъгани от таксиджии.

Когато съсловните организации са безчет и са като орела, рака и щуката. Когато в обществото доминира мнението, че имаме министър, който нищо не схваща от туризъм и отделя повече време да брои парцелите си. Когато българският пазар е загърбен и същото това министерство става основател на безумни начинания. Когато министри се карат кой е по-корумпиран (разбирай Ангелкова и Валери Симеонов). Когато парите за реклама сякаш се усилват, а резултатът е нулев. Когато фотоси с бетонови градежи на метри от водата заливат обществените мрежи, очевидно нещо не е наред. И неналичието на самолети е най-малкият проблем.

В-к Дума
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР