И жители на Търговище ще се включат в национален протест

...
И жители на Търговище ще се включат в национален протест
Коментари Харесай

И Търговище се надига заради убийствата по пътя

И поданици на Търговище ще се включат в народен митинг против убийствата на пътя. Протестът ще бъде на 21 май от 11:00 ч., на основен път София-Варна, в региона на „ Момина чешма “ – мястото, където на 31 октомври 2022 година в злополука от погрешно изпреварващ лидер бе погубен младият мъж Петър Василев, оповестиха уредниците, обединени в обществените мрежи в група „ Бдението на майките на Търговище “. 

Според админа Стела Антонова „ мирните и възпитани дейности са очевидно за цивилизованите общества “. Затова прикани да се спре с търпимостта към експанзията на пътя, към арогантните, пияните и дрогирани водачи, и към ненаказаните виновници и убийци на пътя. „ Стига сме погребвали почтени деца! Стига сме мощни на думи, а не на дейности! Стига сме се кръстили с думите ”Да пази Господ! ”, споделя Антонова.

Организаторите прецизират, че придвижването в региона ще бъде спряно, а пътни служители на реда ще насочват към местата за паркиране, разяснява Българска телеграфна агенция. 

Както Българска телеграфна агенция заяви, след гибелта на 21-годишния мъж Петър Василев майки от Търговище се събраха на бдение, импортирана бе и подписката с искане за обезопасяване на пътния сектор в региона на „ Момина чешма “.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР