И Григор Димитров се оказа заразен с коронавирус. При това

...
И Григор Димитров се оказа заразен с коронавирус. При това
Коментари Харесай

Коронавирусът - неизбежните проблеми

И Григор Димитров се оказа инфектиран с ковид. При това наподобява не е най-леката форма - тази, в която дори да не схванеш или най-вече да те покихаш малко, да те подраска гърлото и толкоз.
Което демонстрира единствено едно - рискът си остава! И неприятностите - да вземем за пример в този момент сума народ ще би трябвало да се тества поради новината, с цел да се увери, че не е пипнал подлата болест. Убеден съм, че на никой от тези хора няма да му е леко на необятната балканска душа, до момента в който чака резултатите.
Та да обобщя - първо, душевен напън, т.е. дали си инфектиран или не си. Ако излезе позитивен тест, нови паники - къде ще се карантинираш, с цел да не застрашаваш други. Защото, уверен съм, голямото болшинство хора нямат по едно жилище на член на фамилията, че да си седят там като " по учебник ". След това - в случай че имаш по-изразени признаци, да има и конкретизиране по кое време към този момент да отидеш в болница - да не е прекомерно късно! Отделно - логистика, т.е. да има кой да ти носи храна, медикаменти. Дори в най-благоприятния случай, т.е. като караш леко, отново има да си поседиш към месец без физически допир с външния свят! Един месец, и то измежду лято!!! А кой ще прави през това време ежедневните ти отговорности? Ще можеш ли да работиш? Ще те замести ли небрежно шефа, тъй като му е необходим някой на първа линия, по този начин да се каже, а не някой у дома? А в случай че се грижиш за някой болен възрастен в фамилията, кой ще те анулира? За децата кой ще се грижи, та да не се разболеят и те?
Затова и смятам за надалеч по-лесно да вардя малко отдалеченост, като приказвам с хора. Да си мия ръцете по-честичко, лицето също. Да променям бързо облеклата си, незабавно щом се върна у дома - да ги проветрявам първоначално, по-честичко да пущам и пералня. Да нося маска в магазина, както и в офиса, в случай че съм в обща част. Да проветрявам колкото се може повече - лято е към този момент и астрономически, да се възползваме от топлото време. И да не се свирам в пространства с повече хора, които си мислят, че Григор Димитров се е заразил, само че те няма. Да де, само че Григор най-вече на открито прекарва времето си - единствено че когато забравиш, че многото персонален контакт може да е все същият, както и преди, рискът се покачва!
Пожелавам бързо излекуване на най-хубавия ни тенисист и здраве на всички - само че би трябвало и ние да си помогнем малко за здравето!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР