И гражданите, и бизнеса твърдят, че има корупция. Положението е

...
И гражданите, и бизнеса твърдят, че има корупция. Положението е
Коментари Харесай

Жесток скандал в ефир - водеща в БНТ се видя в чудо

И жителите, и бизнеса настояват, че има корупция. Положението е доста тежко. Трябва да си отговорим на въпроса желаеме ли да се борим с корупцията? Правителството прави ли нещо действително и значително в битката с корупцията? Точно заради тази причина през днешния ден внесохме този избор на съмнение.

Това съобщи в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Заедно с него посетител беше и сътрудника му от ГЕРБ Спас Гърневски. "В България има корупция, както и по целия свят. Преди малко се срещнах с претекстовете на Българска социалистическа партия. Те настояват, че държавното управление не подхваща никакви дейности в битката с корупцията. Не мога да се съглася с това. Правителството предложи антикорупционен закон, който беше признат от Народното събрание, като не беше подсилен от Българска социалистическа партия, а президентът му наложи несъгласие. Трябва да оставим на държавното управление и новия антикорупционен орган най-малко една година, с цел да забележим дали ще е ефикасен ", сподели Гърневски.

Това беше последното умерено изявление в разногласието сред двамата. Веднага по-късно Спас Гърневски стартира да изяснява генезиса на корупцията, като съобщи, че той се корени в комунистическия режим и в 10 ноември 1989 година. "Тогава комунистическата партия реши да става капиталистическа, заграби парите на хората, направи подправена приватизация и подправен преход. Тук се крият аргументите за корупцията. Всички останали страни от Източния блок направиха лустрация, изхвърлиха всички комунисти от властта и си взеха решение проблемите. Ние трябваше да чакаме за това повече от 20 години ", разгласи Гърневски, като през цялото времето беше преустановяван от Свиленски. "Спрете с този комунизъм. Не ви ли писна да повтаряте едно и също. Темата на вота не е комунистическия режим. Няма да си спасите властта ", уверен бе депутатът от левицата.

През цялото време на диалога феновете мъчно разбираха какво приказват двамата посетители. Те не стопираха да се надвикват, а водещата Поли Златарева се видя в знамение. Тя направи редица безуспешни опити да укроти двамата депутати, само че безрезултатно. "Моля ви, господа. Моля ви, изслушвайте се. Уважавайте феновете. Моля ви, не ме карайте да се държа непривично. Чакайте малко, апелирам ви ", призоваваше тя, само че Гърневски и Свиленски не й обръщаха внимание, като не спираха да приказват един през различен и да си насочат взаимни нападки. Двамата спорещи на няколко пъти, инцидентно или не, объркаха и имената си, като Свиленски стана Свиленов, а Гърневски Гърнев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР