И големите фирми вече ще могат да кандидатстват за кредит

...
И големите фирми вече ще могат да кандидатстват за кредит
Коментари Харесай

И големите фирми ще могат да теглят кредити с гаранция от държавата

И огромните компании към този момент ще могат да аплайват за заем с гаранция от държавната " Българска банка за развиване ".

Това следва от промени в програмата на ББР за портфейлни гаранции в помощ на бизнеса, които бяха утвърдени на държавното съвещание в сряда.

В хода на програмата държавната банка е открила, че огромни предприятия, които до момента бяха изключени от антикризисната мярка, също имат потребност от ликвидни средства. Това е установено и от направено изследване измежду комерсиалните банки - сътрудници по програмата, които са предложили включване в обсега на финансирането и на предприятия над категориите за дребни и междинни компании.

За да се резервира фокусът върху дребния и междинен бизнес обаче, държавното управление залага минимална квота за финансиране на дребни и междинни компании - най-малко 60% от образуваните по програмата портфейли от заеми.

Увеличава се оптималният позволен размер на заем към едно лице или свързани лица - от 300 000 лв. на 1 000 000 лв. за МСП и на 2 000 000 лв. за огромни предприятия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР