И Гърция са в тежка демографска криза. Според президентът на

...
И Гърция са в тежка демографска криза. Според президентът на
Коментари Харесай

И Гърция в тежка демографска криза, президентът призова за обща политика в ЕС

И Гърция са в тежка демографска рецесия. Според президентът на страната Прокопис Павлопулос това е към този момент народен проблем. Това съобщи Павлопулос на конференция на „ Економист ”.
Той акцентира, че сега казусът е в своя пик поради ниската раждаемост, както и поради миграцията на младежите в западните страни. Според прогнозите, до 2050 година популацията на Гърция може да намалее до 10 милиона души, а по-песимистичните данни плануват до 8,3 милиона жители, заяви МИА.
" Показателно е, че показателят на фертилитет след 1981 година непрекъснато понижава. Към така и така ниската раждаемост, в годините след дълбоката икономическа рецесия се добави и миграцията на стотици хиляди млади гърци в търсене на по-благоприятни условия за живот и личностно развиване. Данните сочат, че сред 2011 година и 2015 година популацията на Гърция е намаляло от 11,2 на 10,8 милиона. Освен това, явно неприятните прогнози за демографското ни развиване водят до приблизителна оценка, че до 2050 година общото население на Гърция ще намалее в допълнение до 10 или даже 8,3 милиона ", сподели Павлопулос.
Според президента на Гърция, казусът би трябвало да се реши взаимно с останалите държави-членки на Европейски Съюз , които се сблъскват със същата действителност. Освен това Гърция би трябвало да сътвори своя национална демографска политика, акцентира Павлопулос.
Какво планува статистиката за България можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Според доцент Георги Бърдаров, зам.-декан в СУ " Св. Климент Охридски " и специалист по демография обаче " Излизането от демографската рецесия е мъчно, само че не е невероятно. " Какво предлага той ВИЖТЕ ТУК.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР