И ето, че навред се размириса на кебапчета. Все едно

...
И ето, че навред се размириса на кебапчета. Все едно
Коментари Харесай

Айде на безплатните кебапчета!

И ето, че навсякъде се размириса на кебапчета. Все едно сме на селски площад, където, с цел да бъде избран отново, локалният кмет е разпалил скара и раздава на електората безвъзмездни кебапчета и бира.

Раздават като за последно

Изборите наближават, а този път дружно с приключването на мандата се точи този досадно твърдоглав митинг и рейтингът пада ли, пада. Та по тази причина се постанова пазаруването на гласове да стартира отдалеко, в още по-масови размери и още по-лицемерно отвратителни форми. Като за последно се раздават стотици милиони - главно като бюджетни обещания за бъдещето, само че тук-таме и по някой и различен лев в плик (или по сметка).

Започна се почти незабавно след началото на митингите. По 50 лв. на месец от горната страна за всеки пенсионер, сякаш поради пандемията (макар че тъкмо техните приходи ни минимум не пострадаха от нея). После 30-процентно нарастване на заплатите в държавната администрация и други най-разнообразни бонуси и дотации. Само за август - цялостен милиард спомагателни разноски. А в този момент, за броени дни - още към милиард и половина.

50-те лв. към пенсиите на всички няма да са за три, а за осем месеца - до постоянните избори през март. Т.нар. детски надбавки от първи януари ще се заплащат на всички фамилии с деца - без значение от приходите на родителите. Подоходният аршин отпада и при помощите за възпитаници в първи и осми клас - ще ги вземат всички освен това в по-голям размер, 300 вместо 250 лв.. От 1 януари минималната пенсия скача с 30 %, а от 1 юли административно ще се усилят и останалите пенсии - по-ниските с 10, по-големите с 5%. Минималната заплата също се подвига административно от 1 януари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР