И Ердоган, и Путин печелят. За сметка на кого обаче

...
И Ердоган, и Путин печелят. За сметка на кого обаче
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Ердоган и Путин печелят за сметка на кюрдите

”И Ердоган, и Путин печелят. За сметка на кого обаче - на кюрдите ”, сподели пред БНР анализаторът проф. Владимир Чуков в коментар за вчерашните договаряния в Сочи сред президентите на Русия и Турция.
Двамата президенти съгласуваха проект за преустановяване на бойните дейности в Североизточна Сирия. Башар Асад също поддържа меморандума за съгласие сред Москва и Анкара след телефонен диалог с съветския си сътрудник.

„ С това съглашение Русия остава единственият медиатор в района. Това е страната, която сега контактува с всички антагонисти. Руснаците държат инструментите на новия механизъм за сигурност. Ердоган също печели. Той съумя да направи нещо, за което бленуваше повече от две години “, изясни проф. Чуков в изявлението си пред БНР.

Експертът акцентира, че главната причина за турската интервенция в Сирия е била вътрешнополитическа.

„ След загубата на огромните градове в Турция рейтингът на Ердоган и този на партията му паднаха с към 10 %. Сега се вижда, че рейтингът му е скочил, като си е върнал старите равнища. Той на практика сложи в шах опозицията... Ердоган се готви за идващите избори, които ще бъдат чак през 2023 година “, приключи проф. Чуков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР