и един до друг, но не на политическата сцена, а

...
и един до друг, но не на политическата сцена, а
Коментари Харесай

Борисов и Радев строят България на рисунка в пловдивско село

 и един до различен, само че не на политическата сцена, а на дуварите в село Старо Железаре. Най-артистичното село в България събра на едно място най-знаковите лица в българската политика през миналия век и ги нарече " строителите на България ".

На фона на разделянето на политическата сцена у нас, в Старо Железере няма място за пристрастия. Тук министър председател и президент са един до друг, а компактно до тях са най-значимите персони, оставили диря в историята на България.

На дувара на Дома на традициите, настоящи и някогашни политици са на едно място, в опит да построят страна. Идеята още веднъж е на художниците Катажина и Венцислав Пирянкови, а задачата е всеки самичък да направи изводите си в тези сложни времена. 

" Те са основатели, строители, има и отпратка наскоро посетихме паметника 1300 години основателите на България, ние взехме решение да създадем " строителите на България ", споделя Венцислав.

Така министър председателят се снабдява с мистрия и тухла, а президентът - с лопата. Изборът не е инцидентен, а държавният глава и министър – ръководителят са в една бригада.

" Интересното е, че сега са опортюнистично настроени един по отношение на различен, само че въпреки всичко градят една постройка – едно сдание, един парцел. Това е хубава дума – едно имане, тъй че нямаше метод да са разграничени. Трябва да са един до друг, да са един до различен. Колкото и да не се обичат допускам, че ще намерят общи точки ", изяснява още Венцислав Пирянков пред Bulgaria On Air.

Освен за актуалните на дувара, в Старо Железаре има място и за някогашните. Бившият първи Тодор Живков не строи, а размахва пръст. Покрай него президентите, и Жельо Желев държат речи. А Жан Виденов и Иван Костов подпират дограмата на прозорците. 

Новият план на художниците, предизвика разнообразни реакции в селото, където локалните към този момент са привикнали с известните. Авторите настояват, че политиката не ги вълнува.

" Истинското изкуство е един коментар и това е нашият коментар, само че вместо да излезем с лозунги и надписи " оставка ", или други някои хрумвания, ние просто разясняваме с четка ", добавя художникът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР