И двете скандинавски държави са необвързани във военно отношение, но

...
И двете скандинавски държави са необвързани във военно отношение, но
Коментари Харесай

Финландия и Швеция ще кандидатстват заедно за членство в НАТО

И двете скандинавски страни са необвързани във военно отношение, само че нашествието на Русия в Украйна провокира възходяща социална поддръжка за присъединение към Западния защитителен алианс.

Финландският вестник Iltalehti написа, че водачите на Финландия и Швеция възнамеряват да се срещнат в средата на май и да разгласят, че ще аплайват за присъединение към НАТО.

Финландският външен министър Пека Хаависто отхвърли коментар, само че повтори мнението си, че би предпочел, в случай че Финландия и Швеция създадат сходен избор, съобщи Ройтерс.

И шведският таблоид Aftonbladet, базирайки се на свои източници, осведомени със обстановката, твърди, че двете страни ще афишират решението по същото време дружно.

В него се цитират източници, съгласно които Съединени американски щати и Англия са дали обещание на Швеция засилено военно наличие и " мощна политическа " поддръжка по време на процеса на кандидатстване.

Русия предизвести за струпване на нуклеарно оръжие в Балтийско море, в случай че Финландия и Швеция се причислят към НАТО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР