И двете представяния бяха сериозни, защото и двамата претенденти имат

...
И двете представяния бяха сериозни, защото и двамата претенденти имат
Коментари Харесай

Борис Ячев: И двете представяния за председател на КПКОНПИ бяха сериозни

И двете представяния бяха съществени, тъй като и двамата кандидати имат дълъг професионален опит и дълъг юридически стаж. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на парламентарната Комисия за битка с корупцията и спор на ползи Борис Ячев в коментара си за чуването на двамата претенденти за ръководител на КПКОНПИ - Сотир Цацаров и Симеон Найденов.

Той акцентира, че всеки от претендентите има своите преимущества.

"Г-н Цацаров е по-тясно профилиран като основен прокурор един мандат, а преди този момент се е занимавал с наказателно право - прокуратура и участия в правосъдни съвещания, а господин Найденов - в региона на правото и като следовател, и като юрист - бил е от двете страни на барикадата, както самичък се изрази по време на чуването ", сподели Ячев.

По думите на Ячев с изключение на запознаването на депутатите с концепциите на претендентите, е било доста значимо и да се чуят и отговорите на въпросите, сложени от разнообразни неправителствени организации, народни представители и членовете на антикорупционната парламентарна комисия.

"Въпросите обхващаха необятен кръг от компетенцията и на кандидатите, и на активността им като бъдещи ръководители на КПКОНПИ ", уточни Ячев.

По мотив обвиняванията, че изборът е превдварително решен, има партийна интервенция и липсва състезателност, Борис Ячев акцентира, че процедурата е дала задоволително време за издигане на разнообразни кандидатури както от неправителствени организации, по този начин и от опозиционни политически сили.

Какво още сподели ръководителят на Комисия за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос вижте във видеото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР