И двете коалиции играят дълъг мач, без да са сигурни

...
И двете коалиции играят дълъг мач, без да са сигурни
Коментари Харесай

Евелина Славкова: ПП-ДБ ще станат заложници на ГЕРБ преди местния вот

" И двете обединения играят дълъг мач, без да са сигурни в резултата и в дейностите си. Опипват почвата, с цел да схванат какво ще проработи като инструмент... Отиване през лятото на избори - множеството политически сили няма да завоюват от това, изключение ще бъде партия " Възраждане ", разяснява социологът. 
           
" След изборите въпросителните станаха повече от отговорите. Въпреки срещите и диалозите неразбирателството остава. Картината наподобява песимистична за коалиция сред ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Политическа партия - Демократична България. Оптимизъм има повече за втория мандат ".

Това сподели пред БНР Евелина Славкова, социолог от проучвателен център " Тренд ".

И добави, че предизборното говорене продължава.

" Ако Политическа партия - Демократична България получат поддръжка от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили при втория мандат и сформират кабинет на малцинството, то те ще станат безспорни заложници на ГЕРБ и след локалните избори ориста на подобен кабинет няма да е розова ".

В предаването " Хоризонт за вас " Славкова уточни още, че " приключването " на имената на Кирил Петков, Асен Василев и Атанас Атанасов не е било инцидентно, задачата е била да се изследва каква ще бъде реакцията на ГЕРБ. Вероятно това ще претърпи промяна, съгласно нея, само че " в случай че тези хора останат в проектокабинет на Политическа партия - Демократична България, шестите избори са ни в забрадка вързани ".

" И двете обединения играят дълъг мач, без да са сигурни в резултата и в дейностите си. Опипват почвата, с цел да схванат какво ще проработи като инструмент... Отиване през лятото на избори - множеството политически сили няма да завоюват от това, изключение ще бъде партия " Възраждане ".

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР