И двете жалби на Гинка Върбакова срещу спирането от страна

...
И двете жалби на Гинка Върбакова срещу спирането от страна
Коментари Харесай

Съдът отхвърли жалбите на Върбакова срещу спирането на сделката за ЧЕЗ

И двете тъжби на Гинка Върбакова против прекъсването от страна на Комисия за защита на конкуренцията на договорката сред „ Инерком “ и ЧЕЗ за българските активи на чешкото енергийно сдружение не са почетени от Административния съд в София, излиза наяве от решение на съда.
Двете тъжби на компанията на Върбакова станаха факт, откакто първо Комисия за защита на конкуренцията не позволи обединение, тъй като по този начин щяло да има предпоставки за монпол на слънчевия пазар. След това Комисия за защита на конкуренцията отхвърли да образува произвеждане при подадена втора тъжба от " Инерком ", тъй като компанията на Върбакова към този момент беше подала тъжба във Върховен административен съд поради прекъсването на договорката, а Комисия за защита на конкуренцията счете, че това значи, че не може да има ново произвеждане, щом съдът всъщност би трябвало да се произнесе по същия въпрос по към този момент подадена друга тъжба.
Сега съгласно АССО Комисия за защита на конкуренцията вярно е счела, че може да има монопол на слънчевия пазар, като съдът не приема за мотив срещу тази оценка продажбата на ВЕИ активите на " Инерком ".
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР