И двете български двойки се класираха за полуфиналите на Балканското

...
И двете български двойки се класираха за полуфиналите на Балканското
Коментари Харесай

И двете български двойки се класираха за полуфиналите на Балканското по плажен волейбол за жени

И двете български двойки се класираха за полуфиналите на Балканското състезание по плажен волейбол за дами в Бурса. Поставените под номер 3 в главната скица Никол Дулева и Ася Динова ще се изправят на следващия ден против водачките в схемата Константина Цопулу и Димитра Манави от Гърция.

В същото време Ирена Мишонова и Светла Ангелова ще спорят с турския тандем и втори в схемата Алейна Вендже и Баханур Шахън за другото място в мача за златото. В съботните си срещи и двата български отбора записаха по една загуба и една победа.

Младата вяра на Марица (Пловдив) Никол Дулева и нейната съотборничка Ася Динова отстъпиха пред Вендже и Шахън с 0:2 (16:21, 16:21) и трябваше да преминат през плайаутен мач, с цел да се върнат в борбата за медалите. В него те надделяха румънките Андрея Юстина Коркоз и Маделина Санду с 2:0 (21:14, 22:20).

Мишонова и Ангелова стигнаха до тайбрек в своя мач с Цопулу и Манави, само че в последна сметка изгубиха с 1:2 (17:21, 23:21, 7:15). След това те завоюваха плейаута си за влизане в четворката с безапелационното 2:0 (21:11, 21:8) над поставените под номер 11 туркини Лал Изем Йозгюр и Джерен Йълмаз.

Двата полуфинала са с начален час 11:00 на 23 септември на пясъчните кортове в комплекса Дженгиз Гьолю в Бурса. Малкият край е от 14:00 часа, а борбата за златото - от 17:00 часа.

При мъжете до полуфиналите се класираха четири турски двойки, а представителите на България Николай Колев и Тунчер Хайдаров приключиха на девета позиция след загуба с 0:2 (17:21, 12:21) от румънците Богдан Мехединцяну и Тудорел Фаркаш.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР