И двата големи мадридски спортни всекидневници - “Марка” и “Ас”,

...
И двата големи мадридски спортни всекидневници - “Марка” и “Ас”,
Коментари Харесай

Реал Мадрид с офанзива за Ериксен през зимата

И двата огромни мадридски спортни всекидневници - “Марка” и “Ас”, в заглавните си страници са безапелационни, че Реал Мадрид ще се опита да притегли халфа на Тотнъм Кристиан Ериксен още през зимата.

Според “Ас” мадридчани няма да чакат до лятото, когато договорът на играча изтича, а ще създадат атака за него още през януари. Причината е, че Ериксен не е каприз на клубното управление, а нужда предвид на проблемите на отбора точно в халфовата линия. От всички футболисти в състава на Зинедин Зидан, които играят в средата на терена, само Каземиро не е бил контузен от началото на сезона. Тони Кроос, Лука Модрич, Федерико Валверде и Иско в един или различен миг минаха през лазарета, като германецът в този момент се възвръща от своята контузия. Въпреки че националът на Дания избира да дойде на “Сантиаго Бернабеу” след края на сезона, тъй като по този начин ще прибере солидна сума за прехвърлянето си като свободен сътрудник, през зимата той би коствал на Реал едвам 30 млн. евро, което е доста по-малко от 80-те млн. евро, желани от Тотнъм през миналото лято.

“Марка” пък подчертава в твърдостта на решението на управлението този трансфер да стане през идния трансферен прозорец. Причината е, че в Мадрид не желаят да се повтори обстановката с вратаря Кепа Арисабалага. През януари 2018 година стражът можеше да премине в тима единствено за 20 млн. евро, като прехвърлянето се смяташе за сигурен. Той обаче пропадна поради нежеланието на Зидан да бъде притеглен испанският национал. Така Кепа преподписа с Атлетик Билбао, само че още след края на същия сезон той мина в Челси за 80 млн. евро. Именно наставникът бе срещу това Ериксен да дойде в отбора през миналото лято, само че този път това няма да спре неговите шефове да привлекат набелязания от тях състезател. Сега даже Зидан вижда нуждата от попълнение в халфовата линия. Заради огромния си състав обаче французинът ще би трябвало да се раздели през зимата с някого от своите настоящи футболисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР