И други плавателни съдове бяха засегнати от лошото времеНяма връзка

...
И други плавателни съдове бяха засегнати от лошото времеНяма връзка
Коментари Харесай

Буря потопи турски кораб в Черно море

И други плавателни съдове бяха наранени от неприятното време
Няма връзка с екипажа

Турски товарен транспортен съд с 12 души екипаж потъна край турския черноморски бряг при стихия, управляващите не съумяват да се свържат с екипажа, заяви през днешния ден министърът на вътрешните работи Али Йерликая, представен от Ройтерс.

Капитанът на плаващия под турски байрак “Кафкаметлер ” е съобщил, че корабът се носи към вълнолом край Ерегли, в северозападния турски окръг Зонгулдак, заяви по-рано канцеларията на шефа на окръга. Йерликая сподели, че корабът е потопен, откакто се е блъснал във вълнолома. Той добави пред кореспонденти, че издирвателните и избавителните дейности ще стартират незабавно откакто метеорологичните условия се подобрят.

От канцеларията на окръжния шеф показаха, че неприятното време е попречило на въздушните средства и морските съдове да извършат търсене. Засега е незнайна ориста на 12-членния екипаж на кораба. Плавателният съд е бил претрупан в Русия и е пътувал за Алиага, Измир, заяви турската телевизия НТВ. Заради мощния вятър плавателният съд се е насочил към черноморското пристанище в Ерегли, Зонгулдак, което беше наранено от мощните стихии.

На същото място други два кораба заседнаха в плитчините. Корабът “Палада ”, плаващ под флага на Камерун, се разцепи на две на пристанището, откакто се удари в бетонните стени, а 14-членният екипаж бе избавен и откаран на несъмнено място.

Спасен е бил и 12-членният екипаж на втория затънал транспортен съд, заяви Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР