И други големи банки кроят подобни планове за близките годиниБанковият

...
И други големи банки кроят подобни планове за близките годиниБанковият
Коментари Харесай

Роботи заменят 10 000 служители в Citibank

И други огромни банки кроят сходни проекти за околните години

Банковият бранш скоро ще размени огромна част от чиновниците си с роботи

В околните пет години роботи ще заменят 10 хиляди чиновници в една от най-големите банки в Съединени американски щати – Citibank, заяви Файненшъл Таймс, базирайки се на изказване на президента на финансовата институция Джеймс Форес.

„ Имаме 20 000 оперативни длъжности. В идващите пет години можем да ги понижим до 10 000 ”, споделя мениджърът. По неговите думи, на автоматизация подлежат технологии и интервенции, с които са ангажирани съвсем 40% от чиновниците в банковото поделение на Citigroup. Форес разказва тези длъжности като „ най-подходящи за машинна обработка ”.

Наред с това, и други мениджъри на огромни банки разкриват сходни проекти пред Файненшъл Таймс. Така да вземем за пример, съгласно основния изпълнителен шеф на Goldman Sachs International Ричард Гнод, няма причина да бъде прекъснато разширението на автоматизацията.

„ Днес съществуват задоволително доста функционалности, които са поверени на технологиите, и не разбирам за какво този развой би трябвало да завърши скоро ”, разяснява Гнод.

По-рано на конференция във Франкфурт основният изпълнителен шеф на Deutsche Bank Джон Криан предизвести, че множеството чиновници в банката ще бъдат сменени в последна сметка от роботи и други технологии, защото компанията желае да поддържа „ революционен дух ”, движейки се напред.
още по тематиката
„ В нашата банка има хора, които се държат като роботи, извършващи механични дейности. Утре ще имаме роботи, които ще се държат като хора ”, съобщи Криан. „ Трябва да намерим нови способи за потребление на хората и, по опция, хората да намерят нови способи да прекарват времето си ”.

„ Честният отговор е: не са ни нужни толкоз доста хора ”, заключи Джон Криан.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР