И докато всеки може да го изпита, д-р Йънг разработи

...
И докато всеки може да го изпита, д-р Йънг разработи
Коментари Харесай

Пет типа синдром на самозванеца и как да ги разпознаем?

И до момента в който всеки може да го изпита, доктор Йънг създаде пет съществени вида синдром на самозванци, с цел да опише другите способи, по които се демонстрира: перфекционистът, специалистът, солистът, естественият талант и „ свръхчовекът “. Всеки от тези типове синдром на лъжец включва свои лични провокации, макар че доктор Йънг отбелязва, че като цяло синдромът на измамника най-често визира тези, които са склонни към по-високи достижения и които имат компликации да одобряват достиженията си.
Сега за кривата топка: Д-р Йънг споделя, че изискванията на пандемичния живот може да влошат резултатите на синдрома на самозванци за доста хора. 
5-те вида синдром на самозванеца и по какъв начин всеки се демонстрира при пандемични условия.
1. Перфекционистът
Основите: Основният фокус на перфекциониста е върху това по какъв начин се прави нещо и по какъв начин се получава. Ако има даже нищожен минус, те преглеждат цялото начинание като неуспех.
Проблеми с пандемията: Д-р Йънг споделя, че перфекционистите могат да се придържат към „ още по-високи нереалистични стандарти на съвършенство “ по време на пандемията, според от съответната обстановка. „ Когато работите виртуално, е мъчно да прецените по какъв начин се оправят другите хора към вас, тъй като нямате същите непрекъснати връзки “, споделя тя. Работата на мрачно може да бъде разочароваща за перфекционистите, които избират да знаят всеки разполагаем подробност.
За да усъвършенства изискванията, доктор Йънг предлага перфекционистите „ да натиснат бутона за пауза и да осъзнаят диалога, който тече в главата ви “. Освен това, споделя тя, пробвайте се да възприемете гледната точка на някой, който не се бори със синдрома на измамника. Тоест, не всичко може да бъде съвършено и не всичко би трябвало да бъде съвършено. „ Може да забавите целия екип, като поставите точки на всяко аз и пресечете в миналото Т в неща, които просто могат да бъдат задоволително положителни “, споделя тя.
2. Експертът
Основите: Експертът се концентрира върху това, което те знаят или могат да създадат. Тъй като чакат от себе си да знаят всичко, те могат да се срамят, когато не го знаят.
Пандемични проблеми: Пандемията изисква доста хора, които внезапно се оказват да работят отдалечено, с цел да станат собствен личен ИТ специалист. И в случай че в действителност не сте механически човек, това може да ви разочарова. „ Осъзнайте, че не можете да знаете всичко първоначално, когато стартирате с нещо или в миналото “, споделя доктор Йънг. За този вид синдром на лъжец тя предлага да се обърне внимание на отрицателния саморазговор и да се постараете да го измененията. „ Има разлика сред това да казваш„ толкоз съм малоумен “и„ усещам се толкоз неуместно в този миг “, споделя доктор Йънг. „ Всички се усещаме глупави понякога и това е добре. “
3. Солистът
Основите: Този вид синдром на самозванци се характеризира с някой, фокусиран върху това, който извършва дадена задача, и се нуждае тя да бъде те и единствено те. Тъй като солистът счита, че би трябвало да създадат всичко сами, те могат да се почувстват несполучливо, в случай че би трябвало да помолят за помощ.
Пандемични проблеми: От всички типове синдром на самозванци, доктор Йънг споделя, че този може би е най-щастлив да се работи виртуално. И въпреки всичко работните планове могат и се случват, а съдействието постоянно е належащо, с цел да може да се свършат нещата. „ Имайте поради, че може да ви отнеме повече време, с цел да завършите нещо, като настоявате в главата си, че би трябвало да разберете сами “, споделя доктор Йънг.
4. Естественият талант
Основите: Естественият талант мери триумфа с това какъв брой бързо и елементарно те вършат нещо. Ако би трябвало да работят с ново умеене, те се усещат като неуспех, споделя доктор Йънг.
Пандемични проблеми: Научаването да работиш при нови условия е „ голяма крива на образование за всички “, споделя доктор Йънг. И това, че би трябвало да овладеят разнообразни платформи, приложения и бази данни, може да бъде изключително разочароващо за естествените гении, тъй като, както тя споделя, „ те чакат да ударят земята “. Ако смятате, че може да попаднете в естествения талантлив вид синдром на самозванци, тя предлага да си напомните, че колкото повече вършиме нещо, толкоз по-добре ще го постигнете.
5. „ Суперчовекът “
Основите: Колко функции този човек може да жонглира има значение за него. Падането на който и да е фронт ги кара да се усещат зле, тъй като чакат, че могат и би трябвало да се оправят с всичко.
Пандемични проблеми: Супер хората са „ евентуално най-засегнати “ от пандемията, изключително тези, които са родители, споделя доктор Йънг. „ Ако мерите триумфа си въз основа на предимство освен в професионалния живот, само че като родител, сътрудник и член на вашето разширено семейство, тогава няма да съумеете.
За да се оправи, тя предлага да се работи върху самосъстраданието, като се намалява нашите стандарти, като знаем за сравнителния капан, който постоянно съпровожда превъртането в обществените медии. „ Говорете с приятелите си, оставете къщата си да си отиде малко и си дайте отмора “, споделя тя. „ Кажете си, че вършиме най-хубавото, което можете. “

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР