И докато според правителството причината за инцидента е гъста мъгла,

...
И докато според правителството причината за инцидента е гъста мъгла,
Коментари Харесай

Мъгла е причината за самолетната катастрофа в Иран

И до момента в който съгласно държавното управление повода за случая е гъста мъгла, то някои експерти подозират, че машината е била с нередовност – продължителен проблем на страна, чийто самолети са разнебитени след десетилетия на интернационалните наказания, разяснява Вашингтон поуст.

Самолетът ATR-72 излетя от Техеран с 59 пасажери, двама водачи, две стюардеси и двама пазачи, като дестинацията му бе град, ситуиран на към 800 километра на юг.

След към час и половина път самолетът се е разрушил в планината Загрос при гъста мъгла, като локални хора са чули звука от рухването му, само че хеликоптери не са съумели да доближат до мястото поради неприятното време, като избавителните екипи трябваше да намерят отломките пешком.

Авиокомпанията упрекна неприятното време, а телевизия „ Ал Джазира “ удостовери, че изискванията са били неподходящи.

Но това е просто последната от серия смъртоносни самолетни произшествия, отбелязва изданието, като напомня, че последната такава бе през 2011 година, когато машина с 77 души на борда се разруши, откакто бе хваната в снежна стихия.

„ Азман еърлайнс “, която е притежател на самолета, има също по този начин произшествия през 2008 година и 1994 година, а в Европейския съюз компанията е неразрешена заради неспазване на изискванията за сигурност.

Машината, която се разруши, не е летяла от седем години, като първият ѝ полет е бил през октомври предходната година. За този интервал от време машината е имала най-малко една повреда и правила изключително кацане поради незабавен ремонт предишния месец.

През 2015 година бе реализирана и договорка за модернизиране на пътническите самолети на Иран, дружно с нуклеарното съглашение, напомня в умозаключение изданието.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР