И до този момент Емилиян Гебрев няма никаква информация за

...
И до този момент Емилиян Гебрев няма никаква информация за
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев: Не виждам връзка между взрива в склада край Карнобат и помощта за Украйна

И до този миг Емилиян Гебрев няма никаква информация за гърмежа в склада край Карнобат предходната седмица. Това разгласи самият той в изявление пред Българска национална телевизия. Той разкритикува прокуратурата за това, че не е довършила следствията на предходните гърмежи в оръжейни хранилища.

" Нямам информация какво стана преди една година, камо ли преди една седмица. Нищо не ни се споделя, не мога да бъда формален представител на прокуратурата, която още не е дала публично мнение за гърмежа преди една година ".

Според него казусът няма общо с изпращането на нова военна помощ в Украйна.

" Взривовете бяха директно след взимането на решението - това би трябвало да са някакви магьосници, които да се провеждат по този начин бързо и да провеждат тези саботажни дейности ".

По думите му в страната се случват " поредност от гърмежи ":

" Ще ви дам обикновен образец - върховен чиновник в ДАНС има обосновано съмнение, че казусът в Англия и България за отравянето бил разработка на британското разузнаване. Можете ли да си визиите - чиновник в ДАНС да изкаже такова съмнение. Жалко е всичко това, което се случва ".

Гебрев съобщи, че оръжейната ни промишленост е дълготрайно мачкана и изнудвана през последните години, напомни полицейските и прокурорските акции в " Кинтекс " и " Арсенал ". По мотив версиите за съветска интервенция във гърмежите разяснява:

" Самата прокуратура уточни имената на съветските сътрудници от ГРУ, а не аз. Оттук нататък никой нищо не прави. Нашите задължения са до вътрешния периметър на складовете, за външния периметър дава отговор страната със профилираните структури. Като стане пакост и гърмеж, нахлуват да проверяват вътре. А извън? Кой проверява ДАНС, попита Гебрев.

Гебрев сподели, че от няколко години подканва ДАНС и други профилирани служби да обсъдят по какъв начин може да се усъвършенства сигурността към оръжейните хранилища. Те обаче не желаели да се организира такава среща.

На въпроса организира ли се измама отговори, че е напълно обикновено някой да те следи и да управлява, когато минеш към " вражеската страна ", визирайки прекосяването на България от Варшавския контракт към НАТО.

" Не са отговорни тези, които ни наблюдават, управляват и вършат опити да ни взривяват. Лошото е, че ние сме един разграден двор и сами не може да се опазим. Поне в един склад, в един цех. 10 гърмежа в границите на 10 години и няма диря, няма нищо. Всико се размазва и изчезва ".

Бизнесменът попита по какъв начин може доказателства да изчезнат от профилираните поделения на Министерство на вътрешните работи. Посочи още, че за гърмежа от предходната година неведнъж е умолявал прокуратурата да му даде записите, с цел да направи личен разбор с екипа си и да подхващат някакви дейности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР