И до днес карнавалната традиция във Виена е жива. Всяка

...
И до днес карнавалната традиция във Виена е жива. Всяка
Коментари Харесай

София отново в ритъма на виенския валс

И до през днешния ден карнавалната традиция във Виена е жива. Всяка година в австрийската столица се организират повече от 450 бала, като началото на балния сезон е постоянно на 11 ноември, а кулминационната точка е през януари и февруари, когато градът на валса чества сезона на карнавала.
Голямото начало на тазгодишния бален сезон бе сложено от Виенския бал на Червения кръст на 17 ноември, който се организира в тържествената зала на Виенското кметство. В новогодишната нощ пък дворецът Хофбург отвори вратите си за Новогодишния бал. В луксозните зали на императорския замък се организираха и Балът на ловците (29.1.2018), Балът на лекарите (27.1.2018), а на следващия ден дворецът ще бъде хазаин на Бала на юристите. Тази вечер във Виенския Концертхаус се организира най-сладкият от всички балове - Бонбоненият бал, който е прочут с извънредно радостната си и неофициална атмосфера. 

Традицията на баловете във Виена и най-много на най-популярния - този във виенската Щатсопера, от дълго време е излязъл отвън границите на австрийската столица. В последните 18 години София е измежду европейските столици, в които годишно се организира виенски бал, проведен от Сдружение " Виенски клуб ".

Повече за бала, който следва на 17 февруари, за новите моменти в неговата организация, както и за благотворителната идея, споделя Даниела Бенишева. Чуйте.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР