И днес западни издания коментират руските военни действия в Украйна

...
И днес западни издания коментират руските военни действия в Украйна
Коментари Харесай

Гардиън: Заемайки се да покори Украйна, Путин може да разруши Русия

И през днешния ден западни издания разясняват съветските военни дейности в Украйна и проучват по кое време нашествието ще стартира да дава отражение в Русия, обобщава Българска телеграфна агенция.

Москва е губещата страна във войната, афишира в заглавие на публицистична публикация английският в. " Гардиън " и добавя в подзаглавието си, че е било неточност да се счита, че украинците чакат да бъдат освободени от съветските бойци и че Западът е прекомерно разграничен, с цел да оказва помощ.

Всекидневникът написа, че противозаконната война на Владимир Путин в Украйна е станала повратна точка в историята. Но никой не може да каже кой ще бъде победител, когато тази епоха завърши и стартира последваща. Преди началото на тази война инерцията беше на страната на Путин, чийто боен авантюризъм му се отплати през последното десетилетие, до момента в който Съединени американски щати се бяха обърнали във вътрешността към себе си.

Нахлуването на Путин в Украйна обаче беше незаконна неточност, тъй като съветските бойци убиват цивилни, които са със същата славянска еднаквост, и изравняват със земята градове в земи, където се е зародила културата на страната им, написа " Гардиън ". Ставащото е филантропична рецесия в един от краищата на Европа. Ако беше просто борба за публичното мнение, до момента Путин щеше да е изгубил, показва английският вестник.

" Гардиън " акцентира, че за " вътрешна консумация " вкъщи Москва се пробва да се прави на миротворец във война, която стартира.

Умишлено заслепление е в основата на проблемите на Русия, разяснява " Гардиън ". Грубата политическа неточност на Путин беше да счита, че украинците чакат да бъдат освободени от съветски бойци. Путин може да е желал бърза военна интервенция, увенчана със стремително обезглавяване на украинското държавно управление. Вместо това, той е изправен пред изтощителна окупационна война в най-голямата страна в Европа.

За разлика от Чечения и Сирия, където Путин можеше да употребява локални проксита, с цел да води мръсна война, военните закононарушения в Украйна ще понижат престижа на Русия в света, а военната експанзия на Москва заплашва външната й политика.

Руската инвазия може да наруши действието на енергийните пазари, само че ще засегне и опциите на Путин да заплаща за войната, предвижда изданието. Путин води неправилна война в Украйна. Вместо да откри метод да живее взаимно със съседите си, той се е заел да покори Украйна и рискува да унищожи Русия, обобщава " Гардиън ".

Независимо от това обаче, разяснява различен английски вестник - " Дейли телеграф ", Путин може да остане на власт по-дълго в сравнение с си мислим. Това, че още има " коалиция ", която го поддържа, значи, че Западът би трябвало да е толерантен, в случай че желаеме да забележим съветския президент свален. Според специалисти тези, които считат, че глобите бързо ще смъкват Путин, бъркат. За национални протести като тези, които унищожиха Желязната завеса, са нужни години, с цел да бъдат подклаждани, а за момента минимум 70 на 100 от руснаците поддържат войната в Украйна, по публични данни.

Да си включен в санкционния лист на Съединени американски щати преди беше знак на национализъм. Сега обаче това е условие. Ако не си, става съмнително, цитира " Телеграф " съветски банкер, с който предходната седмица е разговарял представител на в. " Файненшъл таймс ".

Умните олигарси осъзнават по какъв начин стоят нещата тук, а глупавите престават да са олигарси, прибавя почитан представител на Кремъл, представен от " Телеграф ". Всеки, на който не му харесва, бива изхвърлен или отива в пандиза, показва източникът на изданието.

" Печелившата коалиция " на Путин се състои най-общо казано от две групи - олигарси и силовици, акцентира за вестника проф. Олга Чиж - политилог и специалист по автократични режими в университета в Торонто. Според множеството анализатори, в кратковременен проект както олигарсите, по този начин и силовиците ще бъдат тласнати още по-близо до Путин. Там лежат непосредствените им ползи и за множеството от тях няма елементарно или очевидно бягство. Възможностите им са: Путин, затвор или нещо още по-лошо.

Без Путин класата на олигарсите може да изчезне изцяло, счита проф. Чиж. Наблюдатели виждат паралели с разпадането на Съветския съюз. Русия на Путин може да повтори упадъка на Съюз на съветските социалистически републики през 70-те и началото на 80-те години на предишния век, когато властнически хайлайф се беше вкопчил във властта, макар възходящото неодобрение, до момента в който страната е в застой.

Путин подсигурява кончината на режима си, споделя за " Телеграф " проф. Марк Галеоти, експерт по евроатлантическа геополитика в английския Геостратегически съвет.
Въпреки всичко Кремъл резервира надзор върху апарата за сигурност и бие и арестува хилядите руснаци, които стачкуват против тази война, отбелязва Галеоти. Но това ще бъде изпразнена от наличие черупка, без легитимност и цел, а упоритостите на Путин да заеме място в историята паралелно с именити държавници като Петър Велики и абсолютно Йосиф Сталин, ще бъдат разобличени като тъжна илюзия, добавя той.

Американският в. " Вашингтон пост " обръща внимание на " огледалото на Путин " - метода, по който руснаците виждат или не виждат войната в Украйна в тяхната паралелна осведомителна галактика. Вестникът отбелязва, че свободно популяризираните вести в Русия идват единствено от прокремълски медии, измежду които е и в. " Комсомолска истина ". Това издание описа на читателите си историята на Семьон Василиевич от източноукраинско село - неработоспособен на възраст, който се обляга на патерицата си и рони радостни сълзи при типа на наближаващите съветски сили.

Според " Комсомолска истина ", Василиевич е претърпял два инсулта, само че това не умилостивило украинските националистически " зверове ", които били освен него, а и майка му. След това Василиевич разкрива на съветските читатели и дълго защитавана загадка - през 2014 година селата в цяла Източна Украйна дали своят вот скрито и всеобщо подкрепили отделяне от Киев.

Историята продължава с това, че над 2000 бюлетини, съгласно съветския таблоид, от този момент били заровени в градината на Василиевич, натъпкани в " остарели руски емайлирани гърнета ". Те били там до предходната седмица, когато Василиевич сграбчил лопатата със хубавичко си ръка и гордо ги изровил.

След идването на съветските " освободители " се диша по-леко, признава Василиевич, представен от московския таблоид.

" Вашингтон пост " обобщава, че даже и когато ракетите му засипват Украйна, съветският президент е замесен в следващата война вкъщи - за цялостен надзор върху публичното мнение. Да четеш или да гледаш манипулативното вътрешно отразяване на нападението против Украйна е като да преминеш през огледало в пропагандисткия свят на съветски герои и украински националистически злодеи. Изглежда настоящите лица обслужват една цел: да се сътвори незабравим роман за войната за пред руснаците, построен върху желания от Путин, въпреки и подправен, разказ, написа " Вашингтон пост ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР