И днес всички полети до и от София към и

...
И днес всички полети до и от София към и
Коментари Харесай

И днес няма полети от и до София на Lufthansa заради стачка

И през днешния ден всички полети до и от София към и от Мюнхен и Франкфурт на немската самолетна компания Lufthansa са анулирани поради почналата двудневна стачка на кабинния личен състав, оповестява БНР. Lufthansa не извършва 1300 полета от през вчерашния ден. Засегнати са близо 180 000 пасажери.
За през днешния ден са анулирани общо 600 от плануваните полета, през вчерашния ден не излетяха 700 самолета.
Припомняме, че стачката е проведена от синдиката на кабинния личен състав и е част от спор за заплатите и правния статут на синдиката.
Lufthansa изготви различно разписание и пасажерите ще могат да намерят информация за полета си на уеб страницата на превозвача. Предлагат се и варианти за гратис запазване за различен полет.
Преди два дни франкфурктският съд отхвърли опита на компанията да блокира стачката. Lufthansa разгласи, че ще апелира. Повечето от полетите на Lufthansa, потеглящи от Германия, са анулирани, в това число доста междуконтинентални връзки от Франкфурт и Мюнхен.
Компаниите " Суис ", " Остриън ", " Бръселс ", " Ероен " и " Еделвайс " няма да бъдат наранени, макар че са притежавани от Lufthansa.
Може да бъде обиден нискотарифният транспортьор " Юру уинг ", който е филиал на компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР