И днес времето ще бъде слънчево. По-значителна облачност ще има

...
И днес времето ще бъде слънчево. По-значителна облачност ще има
Коментари Харесай

Слънчево време през деня, през нощта може да превали

И през днешния ден времето ще бъде слънчево. По-значителна облачност ще има над крайните североизточни региони и там, както и на обособени места в планините, е допустимо едва да превали.

С до сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен вятър от север-северозапад ще нахлува по-хладен въздух, който ще намали температурите и оптималните температури ще са сред 22° и 27°, малко по-високи тук-там в Югоизточна България.

През нощта по-значителна облачност ще има над югоизточната част и в някои региони там ще превали. Над останалата част от страната ще бъде безоблачно, а вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са сред 9° и 14°, в София към 10°.

Утре още веднъж ще бъде слънчево с краткотрайни нараствания на облачността над източните региони от страната и тук-там там ще има краткотрайни превалявания.. Вятърът ще е слаб, най-вече от изток. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, малко по-ниски по Черноморието - сред 14 и 17 градуса, а в София към 22°.

В планините ще доминира слънчево време. Повече облаци ще има единствено над Рило-Родопската област и тук-там там ще превали временен дъжд. Възможни са и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток, денем ще се ориентира от юг и ще стартира да се усилва. Температурите ще се намалят още, спрямо през днешния ден и оптималните в курортите ще са сред 7 и 13 градуса.

Студената въздушна маса от Англия и западна Европа, доближи към този момент Балканите е и повода за по-ниските температури на полуострова. Ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността над Албания, Северна Македония и Северна Гърция. Валежи са малко евентуални.

На доста места в Европа обаче, ще има превалявания от дъжд, по-значителни в Нидерландия и Северна Германия. Над Западна и Централна Европа времето ще е облачно и прохладно. Предимно слънчево ще е над Източна Австрия и Унгария, а също и на Пиренейския полуостров. Над Централното Средиземноморие облачността ще е забележителна с валежи от дъжд.

У нас, в сряда и в четвъртък ще е слънчево, с повече облаци в следобедните часове и тук-там има възможност кратковременно да превали. Възможни са и гръмотевици. Ще стартира стопляне и в петък дневните температури ще доближат, а и ще надвишават 30°. През почивните дни температурите ще се намалят. Ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места са вероятни слаби превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР