И днес въздушната маса над страната ще се задържи неустойчива

...
И днес въздушната маса над страната ще се задържи неустойчива
Коментари Харесай

Опасно време днес

И през днешния ден въздушната маса над страната ще се задържи неустойчива и още веднъж ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии, в обособени региони - и градушки. Ще духа слаб, в Източна България – до сдържан север-североизточен вятър. Максимални температури - сред 23° и 28°.

По Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, на повече места в следобедните часове. Ще духа до сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 26° до 28°. Температурата на морската вода е от 23° до 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 18°, на 2000 метра – към 12°.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна. Краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има тук-там в Западна и Централна България. Утре преваляванията последователно ще отслабват и стопират, най-късно - в западните планински региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, в София - към 26°.

В сряда ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там в равнините и котловините ще се образуват мъгли. В следобедните часове над планинските региони в Западна България ще се развие купеста облачност, само че единствено на изолирани места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Температурите ще се покачат и оптималните ще са сред 27° и 32°.

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево. Късно след обяд над Северна България и планинските региони ще се развие купеста облачност и тук-там ще превали и прегърми. В петък под въздействие на преминаващ през страната добре изразен леден атмосферен фронт над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. В обособени региони преваляванията ще са интензивни. Очакват се градушки. Повече слънчеви часове и по-високи температури ще има над Източна България. С сдържан и краткотрайно мощен северозападен, в източните региони - северен вятър, ще нахлува по-хладен въздух и температурите ще се намалят. В събота въздушната маса ще е неустойчива. На доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. Запазват се изискванията за местни интензивни превалявания и градушки. Захлаждането ще продължи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР