И днес в по-голямата част от страната ще продължи да

...
И днес в по-голямата част от страната ще продължи да
Коментари Харесай

Последен слънчев и необичайно топъл следобед

И през днешния ден в по-голямата част от страната ще продължи да духа сдържан, в югоизточните региони – краткотрайно мощен югозападен вятър и оптималните температури ще останат извънредно високи - сред 11° и 17°. Ще се задържи и към момента най-вече слънчево, само че почналото от северозапад нарастване на облачността ще продължи, през нощта ще обхване цялата страна, а в северозападните региони ще превали и дъжд. Със сдържан вятър от северозапад ще прониква по-студен въздух.

Минималните температури на следващия ден ще останат съвсем без смяна - сред 1° и 8°, само че оптималните значително ще се намалят, спрямо през днешния ден, изключително в Северна България, където ще бъдат сред 4° и 7°, в южната половина от страната и по Черноморието – сред 7° и 9°, в крайните югозападни региони - до 11°. Ще бъде прохладно и в доста региони ще вали дъжд.

Превалявания ще има и по Черноморието , по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще бъде облачно, само че и мъгливо, с валежи най-вече от сняг. Ще духа сдържан югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър. Температурите и там значително ще се намалят и оптималните в курортите ще са към и малко над нулата.

Значителна ще е облачността и на всички места на Балканите , на доста места с превалявания от дъжд, в Албания и Гърция – интензивни. Причината – средиземноморски циклон, който ще дефинира времето на полуострова, в това число и в нашата страна в околните дни.

В събота и неделя времето ще се задържи по-често облачно, с валежи, най-вече слаби и от дъжд, в северозападните региони и от сняг. Значителни превалявания се чакат в понеделник , когато и границата сред дъжд и сняг в западната половина от страната ще се спусне до към 700 метра надморска височина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР