И днес в първомайското село Крушево се събраха жители и

...
И днес в първомайското село Крушево се събраха жители и
Коментари Харесай

Кметове са недоволни заради трудности в протоколите при дезинфекция срещу чума

И през днешния ден в първомайското село Крушево се събраха поданици и кметове на няколко села от общината, с цел да разискват ограниченията, откакто доста стопани отхвърлят да дезинфектират своите стопанства, макар че към този момент са унищожили прасетата си.

Виница, Първомай Първомай Крушево, Първомай

Кметът на Виница Тодор Тодоров изясни, че заявките за приемането на 300 лева затрудняват хората с това, че някои от тях нямат банкови сметки.

По думите му има 2 уловки - някои не могат и не знаят по какъв начин да го създадат. Други пък се тормозят, че 12 месеца отсега нататък нямат право да гледат свои свине.

Кметският наместник на Дебър добави, че 50% от стопаните са дезинфектирали своите стопанства, само че без да пита. Има дадени препарати, предложени от БАБХ. Но в кметство Дебър няма нито един запълнен констативен протокол, защото и самите кметове се затрудняват в неговото попълване поради липса на информация.

Стопанин от село Крушево описа, че е обезпаразитил своето стопанство за към 30 лева Сам се оправих, само че по думите му множеството остарели хора доста се затрудняват.

Хората приканиха посредством комисия и ветеринарните служби да се координира акция по стерилизация на домашните стопанствата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР