И днес температурите навън ни напомняха по-скоро за пролетта, а

...
И днес температурите навън ни напомняха по-скоро за пролетта, а
Коментари Харесай

Жълт код за почти цялата страна в петък

И през днешния ден температурите на открито ни напомняха по-скоро за пролетта, а не за за средата на февруари. 20 градуса беше през днешния ден във Велико Търново и Ловеч, 15 в София.

Акцент в прогнозата за на следващия ден обаче, към този момент е вятърът. Той ще е с посока от северозапад и още през нощта ще стартира да се усилва, като код жълто за рисково мощни пориви е разгласен на следващия ден в съвсем цялата страна.

С него в страната ще нахлуе по-студен въздух, оптималните температури ще се намалят и ще са сред 9° и 14°. Облачността ще е променлива, тук-там, основно в източните региони ще превали дъжд.

В околните часове и в планините ще превали, само че слаб сняг, като още сутринта облачността ще намалее и на следващия ден денем ще е слънчево, само че и доста прохладно със мощен и плевел северозападен вятър.

Ветровито време и в северната и източната част от Балканите.Облачността ще е променлива, с повече слънчеви часове над южните региони. Остава топло за сезона.

И в по-голямата част от континента температурите ще се задържат по-високи от нормалните, само че времето, като се изключи Южна Европа ще е прохладно, в доста региони с превалявания.

У нас, през почивните дни ще доминира слънчево време. Повече облаци, а на обособени места и слаби валежи, ще има в неделя. Превалявания ще има и в понеделник по здрач и през нощта против вторник.

Във вторник температурите ще се намалят доста и дъждът във високите полета в Западна България и в по-ниските планински региони ще премине в сняг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР