И днес сливенски фирми продължават да се включват с дарения

...
И днес сливенски фирми продължават да се включват с дарения
Коментари Харесай

Още фирми се включват с големи дарения в кампанията „Заедно за теб!“ на Община Сливен

И през днешния ден сливенски компании не престават да се включват с дарения за Общинската хранителна банка „ Заедно за теб! “ , проведена по самодейност на кмета Стефан Радев.



Днес „ Еко Асорти-05 “ ЕООД подари 300 пакета брашно, 300 - макарони, 408 пакета ориз, 408 - леща и 408 - фасул, на стойност към 2500 лв..
„ Намираме се в сложни времена и никой не би трябвало да бъде пропуснат.

Решихме да се включим в акцията на Община Сливен „ Заедно за теб! “, с цел да помогнем на най-уязвимите групи хора в нашия град . Можем всички дружно да покажем съпричастност и добрина и да бъдем от изгода на нуждаещите се. Общината е основала чудесна организация и помощта, която оказва на всички, е доста добра “, споделиха от компанията.

В акцията се включиха също „ Кънчев и синеве “ ООД и „ Карибу “ ООД, които дружно оставиха в хранителната банка 25 единични пакета, включващи ориз, олио, леща, макарони, брашно. Другата седмица ще дарят още 25, като общата стойност на дарението е към 600 лв..

„ Всички би трябвало да сме съпричастни в този миг и да помогнем с каквото можем, изключително за хора, които се намират в тежко състояние . Правим го от съпричастност и желаеме да помогнем “, споделиха представителите на компаниите.

Магазини „ Мерканто “ също се отзоваха в самодейността. Тяхното подаяние включва нахут, фасул, маслини, макарони, консерви, на стойност към 4 500 лв. . „ Кампанията на Община Сливен е доста добра. Чрез нея демонстрираме на обществото, че можем да бъдем сплотени и дружно да помогнем на нуждаещите се. Всеки, който може, считам, че е хубаво да се включи “, съобщи шефът Емил Чанев.

„ Мелница Сливен “ АД направи подаяние от 2 тона брашно .Наличният състав на Военно формирование 25 220 подари 232 пакета с артикули от първа нужда.   Ден след оповестената акция компания „ Джорджес 1990 “ ЕООД направи първото огромно подаяние в хранителната банка – брашно и леща на стойност над 1200 лв..

В четвъртък подаяние постъпи от „ Казакос и сие “ ЕООД. Компанията подари 1 палет олио и 1 звук картофи на стойност 1740 лв. . В хранителната банка „ Заедно за теб! “ на Община Сливен не престават да идват хранителни артикули от още компании и десетки жители, които пожелаха да останат анонимни.

Кметът Стефан Радев благодари на всички, които се включват в акцията. „ За толкоз малко време показахме, че всички дружно можем да бъдем обединени и да оказваме помощ на хората в потребност. Истински горделив съм, че институции, бизнес и жители си подадохме ръка за една идея - съпричастност към страдащите и нуждаещите.

И имам вяра, че това не се случва единствено, тъй като сме на прага на един от най-важните християнски празници. Показваме, че положителното е вътре в нас. Благодаря ви от сърце! “, сподели кметът Стефан Радев.

По самодейност на кмета Стефан Радев Община Сливен разгласи акцията „ Заедно за теб! “ посредством основаването на Общинска хранителна банка при започване на седмицата. Тя има за цел да оказва помощ на хората в тежко обществено състояние поради изключителната обстановка. Всеки, който има опция и предпочитание, може да се включи като подари пакет с хранителни артикули от първа нужда, включващи:

1 бутилка олио и по пакет брашно, ориз, леща, фасул, захар, макарони, спагети. Могат да бъдат добавяни консерви и други хранителни артикули, само че би трябвало да бъдат пакетирани, трайни и в период на валидност.

Мястото, несъмнено за снабдяване на питателните артикули, е зала „ Васил Левски “ - всеки работен ден от 9:00 до 16:00 часа . Продуктите ще се подаряват предпочитано на хората, сложени под карантина и на останалите без работа поради епидемията.

Кампанията продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР