И днес ще валят дъжд и сняг, а максималните температури

...
И днес ще валят дъжд и сняг, а максималните температури
Коментари Харесай

Студ и сняг днес. Затопляне през почивните дни |

И през днешния ден ще валят дъжд и сняг, а оптималните температури няма да превишат 6 градуса. В София те ще са 3 над нулата. Минималните ще са сред минус 4 и плюс 1 градус, в столицата - минус 3, предвижда Национален институт по метеорология и хидрология.

Жълт код за евентуално рисково време е разгласен в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Там се чака да се образува 10-15 см снежна завивка.

Оранжев е кодът в областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас. Оранжев код значи рисково време. В Бургас ще има превалявания от дъжд, който по-късно ще минава в сняг. Количествата за денонощието в северната част на региона ще са 15-20 мм, а в южната - 30-40 мм. След обяд ще стартира да се образува снежна завивка. В останалите две области количеството дъжд за денонощието ще е 30-40 мм, а снежната завивка - към 15-20 см.

До обяд преваляванията в северозападната половина от страната ще отслабнат и спрат. В югоизточната половина ще продължи да вали, най-вече сняг. В Родопската област и крайните югоизточни региони преваляванията ще са обилни по количество, вечерта и през нощта против четвъртък и там ще отслабват и ще стопират.

Облачността ще е забележителна, ще духа слаб вятър. В Дунавската низина и западните региони на Горнотракийската равнина той ще е сдържан от запад-северозапад.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от междинното за месеца.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Преди обяд от северозапад снеговалежите ще отслабват и стопират, само че до среднощ в Родопите, Странджа и Сакар количествата ще са обилни. Вятърът ще е сдържан до мощен и ще се ориентира от северозапад, по високите и открити елементи ще остане от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра - към минус минус 9°.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд, който ще се примесва и ще минава в сняг. В крайните южни региони количествата ще са обилни. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 2°-4°. Температура на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 40 мин. и залязва в 17 ч. и 40 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 59 мин.

В четвъртък вятърът от северозапад ще се усили, ще е сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен. Ще има променлива, постоянно забележителна облачност, единствено на обособени места, основно в планинските региони ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред 3° и 8°. В петък вятърът ще отслабне, в доста региони краткотрайно ще стихне, а по-късно още веднъж ще е слаб, само че от югозапад. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до най-вече слънчево. Минималните температури ще се намалят с 3-4 градуса, а дневните ще са с градус-два по-високи. През почивните дни ще има променлива облачност, над доста региони намаляваща до най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб до сдържан от запад-северозапад. Температурите ще се покачат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР