И днес ще се задържи слънчево, в комбинация със слаб

...
И днес ще се задържи слънчево, в комбинация със слаб
Коментари Харесай

Очакват се температури до 41° в четвъртък

И през днешния ден ще се задържи слънчево , в композиция със слаб вятър с посока от изток. Ще бъде още по-горещо, по отношение на през вчерашния ден. Максималните температури ще са сред 33° и 38°, в София - към 33°. Чувствително по-хладно ще се задържи по морското крайбрежие.



Предимно слънчево ще бъде и на следващия ден . Вятърът ще е слаб, в по-голямата част от страната от запад-югозапад, по Черноморието - от югоизток. Температурите ще продължат да се покачват. В регионите с оповестено предизвестие от втора степен - код оранжево - оптималните е допустимо да доближат към 41°.



Слънчево и горещо ще бъде и над Черноморието с оптимални температури сред 28° и 33°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Ще духа слаб вятър от югоизток. Слабо ще бъде и вълнението на морето.

С няколко градуса ще се покачат температурите и в планините. Ще духа сдържан западен, по високите елементи северозападен вятър.

Слънчево и горещо ще бъде и на Балканите . Слабо захлаждане, превалявания и гръмотевични стихии се чакат в крайните северозападни региони от полуострова.

В петък в Южна България към момента ще има региони с дневни температури към 40°, до момента в който в останалата част от страната ще се намалят с 5°-6°. На изолирани места в Северна България ще прегърми, допустимо е и да превали.

През почивните дни ще доминира слънчево време. Температурите и в Южна България ще се намалят, само че ще остане относително горещо за интервала.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР