И днес ще остане ветровито и топло за ноември. Максималните

...
И днес ще остане ветровито и топло за ноември. Максималните
Коментари Харесай

Дъжд, сняг и гръмотевици в последния работен ден

И през днешния ден ще остане прохладно и топло за ноември. Максималните температури ще са най-вече сред 20° и 25°, по-ниски в северозападните региони.

Над по-голямата част от страната облачността ще е раздрана. Значителна ще бъде над западната половина на България и над Рило-Родопската област. Там тук-там и до края на деня ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Сутринта на връх Мусала валя сняг.

През нощта преваляванията ще спрат, облачността и над Западна България ще се раздра, само че в планините ще се задържи забележителна. Утре минималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°, по-високи по морския бряг. Утре, през по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево. Сутринта тук-там в низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня ще се появи раздрана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България и планинските региони – до сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 19° и 24°, по-ниски в крайните северозападни региони.

В неделя облачността от запад ще се усили и тук-там в Западна и Централна България ще превали дъжд, над 2000 м – сняг. В Източна България ще остане с до сдържан южен вятър и по-топло, с температури до 22°-24°, в останалата част от страната, където вятърът краткотрайно ще се обърне от запад-северозапад, оптималните ще бъдат сред 15° и 20°. В южните региони на Рило-Родопската област са вероятни по-съществени количества на дъжда, както и гръмотевици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР