И днес се очакват опашки от автомобили на бензиностанции в

...
И днес се очакват опашки от автомобили на бензиностанции в
Коментари Харесай

Защо се извиха опашки пред бензиностанциите и ще поскъпват ли горивата?

И през днешния ден се чакат опашки от коли на бензиностанции в страната. Струпването на коли стартира през вчерашния ден късния следобяд след клюки в обществените мрежи за скок в цените и липса на горива.

Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация разяснява пред Нова телевизия, че на този стадий не се чака шоково повишаване на цените и че в страната има задоволително наличия на горива.

От браншовата асоциация на търговците на горива обаче прецизират, че като резултат от повишеното ползване тук-там може да се стигне до краткотрайно привършване на наличните количества.

По отношение на цените, Бенчев е безапелационен, че на всички бензиностанции, които членуват в асоциацията, цените на бензина и дизела са много под 3 лв. за литър.

„ Към момента няма никакви условия за шоково поскъпване”, съобщи той и посочи, че вчерашното повишаване на техните обекти е било единствено с няколко стотинки, а повода е, че цените на дериватите и суровия нефт вървят нагоре.

„ Ще има евентуално покачване през няколко дни, през седмица, с няколко стотинки нагоре. Ситуацията е сложна за прогнозиране”, сподели Бенчев.

Премиерът Кирил Петков предизвести нощес с обява в профила си във Фейсбук, че "без никаква причина се всява суматоха за горивата”. Той акцентира, че един танкер е бил разтоварен в сряда, а други два се чакат за разтоварване и увери, че „ гориво има и няма никакъв късмет да спре или да свърши”.

Петков добави, че ще изиска инспекция от страна на Комисията за защита на конкуренцията, с цел да се обясни от кое място потегля спекулацията с цените на горивата.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР